Винтидж магазините на Берлин

  • Винтидж магазините на Берлин
    Винтидж магазините на Берлин

Магазините за дрехи втора ръка и винтидж шоповете в Берлин са буквално навсякъде. Ако сте тръгнали на лов за дизайнерски попадения или пък ретро изкушения, ето няколко акцента от нас.

В магазина за дизайнерски дрехи втора ръка Зомерладен (Sommerladen) в центъра много хора от музикалните и модните среди дават дрехи, много често от актуални колекции, на комисионни начала. Цените на дизайнерски облекла от Вивиан Уестууд до Мартин Маржела са поносими. Мъжете също могат да открият по нещо за себе си тук. (адресът: Linienstraße 153).

Който търси нещо по-шик, може да отиде в Sterling Gold съвсем наблизо. В магазина, намиращ се в комплекса Heckmann-Höfen в центъра, има употребявани рокли за важни събития: официални и коктейлни рокли от 50-те до 80-те години на миналия век. (адресът: Oranienburger Str. 32).
Страхотни дрехи втора ръка могат да се намерят и в триетажния магазин Made in Berlin на Friedrichstraße 114. Там се предлагат дрехи от периода 60-те – 90-те години на 20-ти век, между тях се намират и маркови дрешки.

Облекла в стила на 50-те предлага универсалният рокендрол магазин Class of Berlin на Hamburgerstraße 19 a. Тук, в най-старите съществуващи жилищни сгради в историческата част на Берлин, се намира двуетажният магазин за винтидж и рокабили мода, деним, аксесоари, музика, книги, грим. Там е и най-голямата съкровищница с винтидж находки от 1930 то 1960 г.

Отново в центъра, на Mulackstraße 37, от 2009 г. съществува магазин Neue Schwarz. Магазинът предлага подбрана винтидж мода от дизайнери като Ив Сен Лоран, Пол Смит или Вивиан Уестууд. Близо до дрехите пък има аксесоари за дома, като например поставки за свещи, кухненски съдове или мебели.
Волфганг Йооп, един от най-известните немски модни дизайнери, също отвори свой винтидж магазин в центъра. В разположения на 150 кв.м Wunderkind Vintage той продава страхотни останали от минали сезони единични бройки на своите марки за висша мода, но също и единични бройки винтидж мода. (адресът: Tucholskystraße 36, U Oranienburger Straße).

В западната част на града също има различни винтидж магазини. Например Menzel&Menzel – от 20 години бутикът за дрехи втора ръка предлага вискококачествени стоки. Тук се продават дрехи, които са били на известни личности и аристократи. (адресът: Fasanenstraße 41, Charlottenburg; U Spichernstraße).