Вижте къде е най-големият крайбрежен басейн в Европа

  • Вижте къде е най-големият крайбрежен басейн в Европа
    Вижте къде е най-големият крайбрежен басейн в Европа

Знаете ли къде е най-големият крайбрежен басейн в Европа? 

Сигурно ще се изненадате, но той се намира в нашата съседка Гърция. Той се намира на остров Миконос и отваря врати през лятото на 2017 г. 

Басейнът е с големина от впечатляващите над 2100 кв. м и се намира в частен плажен клуб, наречен СантАна, който се слави като едно от най-добрите места за летни партита в цяла Гърция и е разположен в известния плаж Прага на Егейско море.

Басейнът представлява един голям атракцион, около който са разположени тематични ресторанти, барове, дизайнерски бутици и спа центрове. Посетителите могат да използват и фитнес и да си почиват на плаж от 3000 кв. м чист пясък и луксозни шезлонги и чадъри.

Миконос се превръща във все по-популярна дестинация сред туристите, след като престава да бъде изцяло частно място, където достъп са имали само много заможни хора. Собствениците обаче решават да променят това и да го направят приветлив и за хората със средни доходи. Дестинацията е сравнително скъпа от някои други в Гърция, но ни най-малко не е непосилно да се отиде там.

Мястото съчетава лукс, плажове, природа, вкусна храна и безброй възможности за отдих. Басейнът отваря врати всяка година в началото на май и работи до края на септември.