Вижте кои са най-дълбоките пещери в света (част 1)

  • Вижте кои са най-дълбоките пещери в света (част 1)
    Вижте кои са най-дълбоките пещери в света (част 1)

Пещерите са едни наистина интересни участъци от природната красота със своите сталактити и сталагмити, както и тайнствените същества, които живеят в свят без светлина.

Те са онази скрита същност на природата, която вдъхновява с усещането за възбуда от неизвестното – за един изцяло различен свят. Затова решихме да ви потопим в дълбините на Земята и да ви покажем най-дълбоките пещери в света. 

Вижте кои са те:

1. Сима де ла Корниза, Испания

Сима де ла Корниза представлява система от пещери, разположени в планините Лос Пикос в Испания. Там изследователи успяват да достигнат до 1500 м дълбочина.

2. Сима де ла Корниза, Грузия

Пещерата Сима де ла Корниза се намира в Западен Кавказ в Грузия и е една от около 400-те известни пещери в този район. Тя е с дълбочина от  най-малко 1508 м.

3. Чехи, Словения

Словенската пещера Чехи е най-дълбоката пещера в тази страна, достигайки до най-малко на 1518 м дълбочина. Това, което прави пещерата особено вълнуваща е, че тя със сигурност е по-дълбоко, но спелеолозите са достигнали до тук засега.

4. Торка дел Серо дел Куевон

Торка дел Серо дел Куевон е най-дълбоката пещера в Испания със своите 1589 м. Тя е смятана от мнозина за едно от най-технически предизвикателните спускания на цялата планета. Тази пещера е перфектното място за всеки авантюрист, който търси трудно и брутално спускане до недрата на Земята.

5. Жан Бернард, Франция във френските Алпи

Пещерата Жан Бернард се намира във Френските Алпи и достига до най-малко 1602 м дълбочина. В пещерата има 8 или повече входа, които все още се проучват и тя е била рекордьор за най-дълбока пещера до 1980 г.