Вижте новите правила за багаж на Уиз еър

  • Вижте новите правила за багаж на Уиз еър
    Вижте новите правила за багаж на Уиз еър

Нискотарифната авиокомпания Уиз еър (Wizz Air) обяви, че въвежда нова политика за багажа на пътниците от 1 ноември 2018 г.

Пасажерите ще имат право да носят на борда един безплатен ръчен багаж (40x30x20 см), а пътниците, които закупят Уиз прайорити, ще могат да качат на борда и багаж с колелца (55х40х23 см). Освен това Уиз еър ще въведе нов размер чекиран багаж от 10 кг на цени, стартиращи от едва 7 евро.

Според авиокомпанията новата багажна политика ще даде по-голям избор за пътниците, тъй като ще позволи на клиентите да избират между повече от 50 варианта за ръчен и чекиран багаж, в зависимост от техните индивидуални предпочитания. Промените са наложени, тъй като над 10 000 полета годишно са засегнати от закъснения, свързани с багажа, a новата политика ще ускори качването на борда и ще подобри точността на полетите.

Новата политика цели да насърчава пътниците на Уиз еър да опаковат разумно и да използват услугата Уиз прайорити, която включва безплатен ръчен багаж (40x30x20 см) и багаж на колелца (55x40x23 см), които могат да бъдат качени на борда, плюс приоритетно чекиране и качване на борда преди другите пътници, и то на цена само от 5 евро.

Всички пътници с резервации без Уиз прайорити, направени преди 10 октомври, за пътувания след 1 ноември 2018 г., ще получат като компенсация към резервацията си безплатен чекиран багаж до 10 кг, а резервациите с чекиран багаж ще бъдат допълнени безплатно с Уиз прайорити.