Вижте тази работа-мечта за пътешественик-киноман

  • Вижте тази работа-мечта за пътешественик-киноман
    Вижте тази работа-мечта за пътешественик-киноман

Международният кинофестивал в Гьотеборг, който е най-големият на Скандинавския полуостров, ще премине тази година под знака на изолацията по схемата – една прожекция – един зрител.

Понастоящем организаторите обявиха в сайта си, че търсят киноман, който да изкара една седмица в гледане на филми на самотен остров.Островът с фар Патер Ностер в Северно море, който е на върха на архипелага, е едно от най-безлюдните и обрулени от ветровете места в Швеция. На избрания любител на киноизкуството ще му бъде предоставена възможността да се наслаждава в продължение на цяла седмица на най-новите постижения в седмото изкуство. При все това той всеки ден ще трябва да споделя своите впечатления от затворничеството си и от кинолентите.

Аналогични ексклузивни прожекции само за един зрител ще бъдат направени и в кинотеатрите „Скандинавиум” и „Дракен”.

Тази година кинофестивалът в Гьотеборг ще премине изключително в цифров формат, като публиката ще има достъп до всички филми, до премиерите и срещите с творческите колективи в интернет платформите.

Основна тема на феста ще бъде „Социалната дистанция – новият свят, възникнал след пандемията и ролята на киното в него”. Програмата на кинофорума, който ще се проведе от 29-и януари до 8-и февруари, ще бъде представена на 12-и януари.

Гьотеборг

Гьотеборг е град в Южна Швеция. Градът е в историческата провинция Вестерйотланд. Той е вторият по големина шведски град и е разположен на западното крайбрежие на страната, на брега на пролива Категат, който граничи със Северно море. Това е една красива и нетипична дестинация, което определено си заслужава да посетите.