Врачанският Балкан "оживя" в музикално видео

  • Врачанският Балкан "оживя" в музикално видео
    Врачанският Балкан "оживя" в музикално видео

Монументалната живопис ,,The Torch'' (факелът) на световно известния български графити майстор Станислав Трифонов - Насимо ,,оживя'' в музикално видео. 

Тя бе нарисувана върху знакова сграда във Враца по време на Rockalution Fest Vratsa 2017, в началото на юни. Уникалното видео към песента "Туй що не гасне'' на MD Beddah и Прим, вдъхновено от картината на Насимо, е почти изцяло заснето в Природен Парк "Врачански Балкан''. Гордо можем да кажем, че това е най-изящно документиране на парка до сега. 

Във видеото ще видите затаяващи дъха кадри на най-огромните скални масиви на Балканите, природния феномен ,,Божи мост'', както и най-високия водопад в България ,,Скакля'', който може да бъде наблюдаван само на пролет, когато се топят снеговете или при обилни дъждове.

Видеото разказва за пазител на "огъня на знанието''. Сценария превежда зрителя през няколко епохи - от прабългарите до нашит съвременници. Героят във видеото носи горящ факел и неговата цел е да достигне върха на планината.

Врачанският Балкан "оживя" в музикално видео


Снимка: Насимо

"Туй що не гасне'' е съвместен проект между фестивалите Rockalution Vratsa 2017 и Urban Creatures Sofia 2017 и зад него стои голям екип артисти от различни сфери на изкуството. Главната роля във видеото е поверена на актьора Борис Георгиев, който е модел на Насимо в неговата творба. Режисьор е Николай Георгиев - N.K Films, а музикален продуцент Апостол Найденов- Nowallz от лейбъла ,,XPRSN''. Автори на концепцията са музикантите MD Beddah и Прим, които също така стоят зад лириките и изпълнението на епичната песен.