Йога в Окото на Лондон (видео)

  • Йога в Окото на Лондон (видео)
    Йога в Окото на Лондон (видео)

Лондонското око е едно от най-прочутите виенски колела в света, а отскоро в него се предлага и едно различно изживяване. От началото на октомври една от кабините на Лондонското око е превърната в уелнес център, пригоден за йога и медитация в небесата.

360-градусовата гледка към цял Лондон е достатъчно зашеметителна от 135 м височина, а за допълнителен комфорт самата кабина е обзаведена с йога постелки и много цветя в саксии.

Това донякъде обяснява защо посетителите на точно тази кабина излизат в такова добро настроение. Новата атракция струва 37,50 паунда за едночасов урок по йога с включена медитация. Във всяка сесия могат да се включат максимум 6-ма души, което го превръща в наистина бутиково преживяване.

Сесиите се провеждат веднъж дневно в 12:00 ч. във всички дни освен в сряда.

Разположеното на южния бряг на Темза Лондонско око се върти със скорост малко под 1 км/ч. Обичайното возене за туристите отнема 30 мин., но за посетителите на уелнес кабината времето ще е удължено. 

Окото и до ден-днешен е най-популярната платена забележителности в Лондон (най-популярната безплатна забележителност е Британският музей с около 6 млн. посетители годишно преди пандемията). 

Вижте повече за новопредлаганата дейност във видеото по-долу: