Забележителностите във Венеция, които можете да посетите безплатно или на ниски цени

  • Забележителностите във Венеция, които можете да посетите безплатно или на ниски цени
    Забележителностите във Венеция, които можете да посетите безплатно или на ниски цени

Венеция е един от най-красивите градове в света, но също така е известен като скъпа дестинация. С много от основните забележителности, разположени около популярния площад „Сан Марко“, е изкушаващо да седнете в съблазнителните скъпи барове и ресторанти и да останете възможно най-близо до площада. Но посещението във Венеция не трябва да струва прекалено много. Ето няколко полезни съвета и трикове, които ще ви помогнат да спестите пари в плаващия град.

В следващите редове сме ви подбрали някои венециански забележителности, които можете да посетите безплатно или на ниски цени. Ето ги и тях:

Венеция е прекрасно място за разходка наоколо и макар че има множество места за разглеждане и правене. Дори просто да криволичите по виещите се улички и мостове ще ви бъде достатъчно, за да останете влюбени в този романтичен град.

Като бонус обаче много от музеите и галериите във Венеция предлагат огромни намаления в цената, ако сте от държава от ЕС и сте на възраст под 25 години – например в двореца на Дожите например взима 12 евро по-малка. Така че ако сте млади граждани на ЕС, сте сред щастливците, които могат да се възползват от големи отстъпки за различни забележителности и атракции.

Във Венеция има много безплатни и евтини неща за правене във Венеция. Всъщност много от най-интересните забележителности няма да ви струват и стотинка.

Например да се разходите по два от най-известните мостове в света – Понте Риалто и Понте дел’Академиа няма да ви струва абсолютно нищо. Посещението на базиликата Сан Марко също е безплатно, но бъдете готови да почакате на опашка.

Ако искате да видите някои велики шедьоври, но бихте искали да избегнете входната такса на музея Академия, има редица църкви, в които се помещават невероятни произведения на изкуството, сред които Тициан, Тинторето и Белинис. Повечето таксуват 3 евро вписване или можете да си купите Chorus Pass за 12 евро, с който можете да влезете в 15 от тях, е валиден за цяла година.

Друго безплатно нещо, което си струва да направите, е да се качите на покрива на Фондако деи Тедечи. Тази сграда, която е била резиденцията на немските търговци от Венеция през XV в., сега е дом на доста скъп универсален магазин, но можете да се качите на покрива безплатно, ако си направите резервация онлайн предварително. Качете се с асансьора до последния етаж и пред вас ще се разкрие спираща дъха гледка към Венеция – ще излезете точно над моста Риалто на Гранд канала. Затова не забравяйте да вземете фотоапарата си.