Западна Вирджиния дава 10 000 долара на работещи дистанционно да се преместят там за година

  • Западна Вирджиния дава 10 000 долара на работещи дистанционно да се преместят там за година
    Западна Вирджиния дава 10 000 долара на работещи дистанционно да се преместят там за година

С постепенното отваряне на света за отдалечени работници и дигиталните номади, все повече дестинации предлагат стимули за посещението им. Това включва Западна Вирджиния, която обяви, че ще плати на онези, които се местят там, 12 000 долара и ще им предостави безплатен годишен отдих на открито на стойност над 2500 долара.

Програмата “Ascend WV” предлага работещите дистианционно, които преместват там в брой през първата си година и 2000 долара през втората година. Те ще могат да се възползват от безплатно пространство за съвместна работа, за да останат свързани и да присъстват на събития, за да свържат предприемачите с държавните бизнес лидери. Ще бъде предложена и възможността за получаване на сертификати за отдалечена работа чрез Университета в Западна Вирджиния и достъп до предприемаческата екосистема на “John Chambers College of Business and Economics”.

Тъй като американският щат е известен със своя живот на открито, той предлага пакет за отдих за участниците, за да насърчи здравословния баланс между професионалния и личния живот. Те могат да изследват неговите 2032 мили бяла вода, 4000 маршрута за скално катерене, 1,5 млн. акра обществени земи, 1500 мили обществени пътеки и най-новия национален парк на САЩ, парк и резерват Ню Ривър Гордж.

Пакетът също така предлага екскурзии с екскурзовод за преживяване на местата за отдих на открито в Западна Вирджиния и достъп до повече от 1200 щатски долара безплатни наеми на открито съоръжения за ползване със семейството и приятелите. „Ние разгръщаме червения килим и каним работещи дистанционно от цялата страна да направят Западна Вирджиния свой дом”, казва губернаторът на Западна Вирджиния Джим Джъстис.

Ще намерите страхотна храна и много забавления на открито в Моргантаун, Западна Вирджиния

За да могат да участват в програмата, участниците трябва понастоящем да работят дистанционно или да имат възможност да работят дистанционно на пълен работен ден в бизнес, базиран извън Западна Вирджиния, или да бъдат самоосигуряващи се лица извън щата. Доказателство за заетост и доходи ще се изискват преди приемането. Те трябва да са наети на пълен работен ден извън щата и да имат възможността да се преместят в по-голямата зона Моргантаун в рамките на шест месеца след приемането. От тях се изисква също да бъдат граждани на САЩ или постоянно пребиваващи законно.

Понастоящем се приемат заявления за Моргантаун, който ще бъде първият от участващите градове на щата, с други, включително Леуисбург и Шпердстаун. За да научите повече и да кандидатствате за дистанционната работна програма “Ascend WV”, посетете уебсайта и тук.