Защо двойките, които пътуват заедно, остават заедно? (част 1)

  • Защо двойките, които пътуват заедно, остават заедно? (част 1)
    Защо двойките, които пътуват заедно, остават заедно? (част 1)

Факт е: пътуването е едно чудесно, различно, интересно, вълнуващо и неповторимо изживяване.

Проучванията показват, че повечето хора отдават приоритет в намирането на партньор със сходни нива на страст и интереси, а включването на снимка от пътешествие в профила ви в приложението за запознанства подобрява шансовете ви да намерите човек за първа среща.

Пътуването не свършва там, разбира се. От първото романтично бягство до градско приключение за двама, върховете и паденията на пътуванията като двойка могат да задълбочат връзката, която споделяте с другата си половина. Ето как:

Работите в екип

Успешните двойки знаят как да решават проблемите си и да правят компромиси и няма по-добро място за усъвършенстване на тези умения, отколкото на път. Планирането и резервирането на пътуване, навигацията в непознат град и справянето с неочаквани предизвикателства - като закъснели влакове, изгубени кредитни карти или дори измамници - изискват работа в екип. Това, което ще получите от преодоляването на подобни препятствия заедно, без съмнение ще ви сближи и ще изгради доверие.

Съвет: Вземането на съвместни решения не винаги е лесно - особено ако имате различни стилове на пътуване . Ако откриете, че се карате, обърнете внимание на това дали нещото, което обсъждате и спорите за него е от съществено значение. Ако не - подминете, ако да - опитайте се заедно да намерите компромисен вариант. Всеки има мнение и различни желания и не винаги желанията съвпадат, но тук идва времето на голямата дума, а именно КОМПРОМИС.

Изживявате заедно нови неща

Не искате да се разделяте, така че защо да не растете заедно? Може би съвсем буквално, може гледката на тропическа флора в крайна сметка да ви вдъхнови да оправите градината си, когато се върнете у дома. Независимо дали коремчетата ви къркорят в унисон при вида на необичайни улични закуски или затваряте очи и споделяте радостна усмивка, когато забележите екзотична птица в дивата природа, съвместните срещи и възможностите за обучение, които пътуването заедно ви дава, ще помогнат за насърчаване на колективни интереси, които само ще направят връзката ви по-силна.

Съвет: Вземете новата си светска мъдрост вкъщи със себе си: научете се да готвите любимото си тайландско ястие и организирайте вечеря за приятели; закачете онова мароканско огледало, за което сте се пазарили толкова силно в любовното си гнездо; или се запишете на курс по испански език.

Наслаждавате се на жизненоважна почивка от рутината

Гледането на любими филми и сериали по пижама и поръчването на пица за вкъщи може да е норма за дългосрочните двойки, но не бихте ли предпочели да опитате истинска италианска пица в Рим вместо това? Пътуването прекъсва ежедневието ви, вкарвайки малко спонтанност във връзката ви в процеса.

Съвет: Докато сте далеч, може да рефлектирате върху живота си у дома и да решите да направите някои промени, които ще са от полза и за двамата, като например да правите повече мини-почивки, да минимизирате времето на екрана или да се занимавате с ново хоби. Ако пътуването ви вдъхновява да разклатите нещата, сключете договор и се придържайте към него - лесно е да се върнете към старите навици, след като се върнете.

Виждате се в най-лошото

Гладен. Стресиран. Болен. Шансовете са и двамата да бъдете всички тези неща в даден момент по време на пътуванията си. Ако партньорът ви страда, ще трябва да понесете тежестта на всяко мрънкане - с разбирането, че рано или късно ситуацията ще бъде обърната наопаки. Тези ситуации също заздравяват отношенията помежду ви, защото какво по-хубаво от това да има някого до вас, когато имате най-силна нужда от него.

Съвет: Чувството за уязвимост толкова далеч от дома означава, че сега ще имате нужда един от друг повече от всякога. Пазете гърба на любимия човек и поемете контрола, когато той има най-голяма нужда от това. Ще се учудите какво може да излекува бързата дрямка и хапването.