Защо в Япония не пускат хора с татуировки в басейните

  • Защо в Япония не пускат хора с татуировки в басейните
    Защо в Япония не пускат хора с татуировки в басейните

Япония е известна с горещите си минерални извори (онсен). 

Всяка част на страната има своите извори, както и курорти, които са се оформили около тях. Много чуждестранни туристи обаче с изненада откриват, че заради татуировките си са спирани на входа на изворите и общвествените басейни.

Защо е така?

Причината за тази на пръв поглед странна забрана е много проста. В японската култура татуировките се свързват предимно с мафията Якудза. Поради този факт и видът им създава неудобство у околните. Дотолкова, че в много префектури например гражданите не могат да станат държавни служители, ако имат татуировки.

Важи и за хотелите

Забраната за хора с татуировки важи не само за минералните извори и обществените басейни, но и за басейните към хотелите. Според информация, цитирана от британския вестник Телеграф, повече от половината японски хотели (56%) забраняват не само къпането на хора с татуси, но дори и появата им на обществени места за къпане.

Все пак в 31% от хотелите ще ви допуснат до басейна дори и с татуировка, а в 13% от местата за настаняване няма да ви откажат достъп, но ще ви помолят да прикриете татуировката си.

Затова най-доброто решение, ако ще пътувате в Япония, е да уточните ситуацията в хотела, в който възнамерявате да отседнете.