Женева ще дава джобни на чуждестранните туристи

  • Женева ще дава джобни на чуждестранните туристи
    Женева ще дава джобни на чуждестранните туристи

Женева обещава на туристите по 100 швейцарски франка за джобни разходи, съобщава туристическият сайт АТОР.

Разбира се, не става въпрос за пари в брой. Средствата ще се превеждат в специална предплатена карта – подарък, с която може да се извършват плащания в хотели, ресторанти, барове, кафенета и други обекти в града.

За да бъдат включени в програмата, туристите трябва да имат поне две нощувки в хотелите, които са се присъединили към акцията.

Картата се дава при регистрирането в хотела, като за една стая се полага само една карта. Желаещите могат да се възползват от услугата до 31 декември 2020 г.

Сайтът предупреждава, че средства в картата не могат да бъдат заменени за пари в брой, нито клиентът да получи остатъка от тях, в случай, че не ги е похарчил.

В проекта участват около 60 хотела, 60 бара и ресторанта, сред които и заведения със звезди от „Мишлен”.

Средствата по картата могат да бъдат изразходвани и за екскурзии, музеи и посещения на басейни на открито около брега на Женевското езеро.

Женева е град в Югозападна Швейцария и е главен административен център на едноименния кантон Женева. Тя е седалище на много европейски и световни организации и е вторият по големина град в страната след Цюрих.

Едни от най-интересните забележителности, които можете да посетите там са: Английската градина, Ботаническата градина, катедралата „Сен Пиер“, кметството (построено през XV в.), колежът на Калвин, Международният музей на Реформацията, Музеят на Червения кръст, родната къща на Жан-Жак Русо, седалището на Организацията на обединените нации, стъкленият дом „Кларте“ и Фонтанът Же д'О, който е с височина 140 м, скорост на струята 200 км/ч. и маса на водния стълб 8 т (работи от средата на март до средата на октомври).