Живот извън матрицата: Да обикаляш света с капсула

  • Живот извън матрицата: Да обикаляш света с капсула
    Живот извън матрицата: Да обикаляш света с капсула

Ако сте от хората, които обичат природата, но все още не са готови да се впуснат в истински дивото, да се откажат от топлата вода и електричеството, сигурно чакате магическо решение на проблема си. 

Имаме добра новина за вас - решението пристигна.

А то е супер компактна капсула, която обещава да ви осигури номадски живот с всички удобства на дома или да ви спаси при зомби апокалипсис, или просто да ви осигури комфорт при следващото ви бягство.

Изобретението е съвсем ново и е дело на словашки архитекти. 

39731

Домът с форма на яйце е тесен, с размери 2,55 м х 4,45 м х 2,25 м, но е проектиран да бъде напълно достатъчен за двама възрастни.

Има една тоалетна, душ, мини-кухня, диван, маса, място за съхранение. Супер изолираните стени пък се грижат за комфортната температура.

39730

Ще попитате какво го различава от класическата каравана, освен иновативния дизайн. Екокапсулата е снабдена със 750 W подвижна вятърна турбина и 2,6 квадратни метра слънчеви панели. Но все пак, ако настъпят черни дни, футуристичният дом разполага и с 9744 ват часа батерия. Ако пък разполагате с електрическа кола, може да я зареждате от подвижния си дом, докато го теглите.

Формата на Екокапсулата помага да се събира дъждовната вода и роса в резервоар под пода, където с помощта на мембрана се филтрира, за да се отстранят всички бактерии и водата да бъде годна за консумация.

С изобретения като тези, вече няма да имаме притеснения за удобствата и комфорта, когато решим да се превърнем в отшелници и вечни пътешественици.

39728