Зима без ски или как да излъжем студеното време

  • Зима без ски или как да излъжем студеното време
    Зима без ски или как да излъжем студеното време

Ако първите снежинки за вас са знак за едно притеснително бъдеще, ако не карате ски или дъски, ако предпочитате да се събличате пред това да се навличате, възможно е да не сте съвсем зимен тип. Но светът не свършва, когато зимата дойде, макар и така да ви се струва при всеки леден повей на вятъра. Дори и студеното време да ви кара да си мечтаете да не ставате от леглото, докато минзухарите не цъфнат, не е добра идея да губите и ден от приключението, наречено живот. Затова ето и няколко идеи как може да прекарате зимата с минимални щети и няколко скъпи спомена в повече.

През почивните дни отидете при баба на село

Там винаги печката бумти, зимата е красива, а сутрин ви чакат мекици за закуска. Истина е, че в града снежните месеци са тежки, особено по спирките на градския транспорт, но пред камината в сгушена къщичка сред борове и ели си е истинска приказка. Ако си нямате роднина, който да коли прасето скоро, за тези случаи хората са измислили селския туризъм. Цяла година някой там се готви да ви посрещне за празниците с домашна туршия и ракия. Не го разочаровайте...

Ако сте над тези неща, отидете на спа

Дори луксозни хотели с всякакви екстри търсят вниманието на клиентите си със сериозни отстъпки чрез промоции и групови оферти. Дори за един уикенд си заслужава човек да се поглези така, че споменът да го топли поне до април. Представете си, отпуснали сте се в горещо джакузи, по бански сте, с аперитив в ръка, а през френските прозорци наблюдавате как сняг се сипе на парцали и въобще ви е така хубаво на душата!

Престорете се, че зимата не съществува

Друга възможност е просто да откажете да приемете, че зимата е дошла и да се държите така сякаш тя не съществува. Трудно се ходи по сандали в снега, не че е невъзможно... Все пак за ваше улеснение по-лесно ще игнорирате снега, ако сняг няма. Затова купете си билет за Барбадос, Дубай или Тайланд. Цените на едноседмичните екскурзии започват от 1000 евро. Да, това е малко по-скъп вариант от останалите, но в борбата със зимата всички средства са позволени.

На топло... в снега

Следващата идея е за смелите сърца. Да, знам, когато те е страх от лъва, не ходи в клетката му. Но нали сме луди глави, слагайте грейката и право в планината! Ще се изненадате колко предвидливо може да ви посрещне природата. Места като Огняново, Железница, Велинград и много други предлагат горещи минерални извори „5 звезди”. Няма такава зимна идилия като това да си потопен в 35-градусовата вода, а над теб да пада сняг на парцали. За да бъде пълно удоволствието, можете да си носите музика, хапване, пийване (което не изключва допълнителното спиране по крайпътни ресторантчета). И не забравяйте да вземете гаджетата, колегите, децата, съседите... Всяко преживяване е по-скъпо и незабравимо, когато сме с любимите хора.

Горещ чай

В крайна сметка понякога зимата е несправедлива с нас до край и нямаме нито пари за хотели, нито съчувствени роднини готови да ни приютят. Не се отчайвайте, дори тогава има решение! В случая това може да бъде горещ масала чай. Кипнете за 20 минутки в литър и половина вода 2-3 карамфилчета, 10-тина кардамона (без шушулката), 1 пръчка канела, малко индийско орехче и парченце джинджифил, може да се подсили със супена лъжица черен чай. Пие се с мед и мляко. Ароматът ще донесе настроение в цялата ви къща, а чаят ще стопли с нежност сърцето ви и буквално ръцете ви.

Весели празници и не спирайте да виждате хубавото в живота!