Tърсене по
  • D2 ще отбележи 25 години на сцената с голям концерт
    D2 ще отбележи 25 години на сцената с голям концерт

Бандата ще изпълни песните, създали и наложили музикалните правила за няколко поколения, както и съвсем нови парчета


Емблематичната група D2 ще отбележи 25 години на сцената с концерт в зала 1 на НДК на 10 май. Бандата ще изпълни на живо песните, създали и наложили музикалните правила за няколко поколения, както и съвсем нови парчета, които подготвя в момента. Участие в голямото събитие ще вземат и бившите ѝ членове Дичо Христов, Дидо Каменов, Явор Александров и Краси Тодоров.


Група D2 е създадена в края на 1998 г. от Димитър Кърнев. Вторият присъединил се член е Дичо Т. Христов, като малко след това D2 оформя своя първи състав, включващ Александър Обретенов, Красимир Тодоров, Явор Александров. През 2003 г. в групата е поканен Десислав Семерджиев.


След поредица от репетиции в сградата на 81 СОУ групата започва първите си клубни изяви, прераснали в активна студийна и концертна дейност от 1998 г. до днес.


Настоящите членове на D2 са Димитър Кърнев (китара), Александър Обретенов (бас китара), Васил Вутев (ударни), Радостин Василев (вокали).


85359


Бандата има четири издадени албума - „Ледено Момиче” (2000), който е най-продаваният музикален продукт на българския пазар за последните двайсет години с повече от 100 000 броя; „2002” (2002); „6” (2006) - записан, смесен и мастериран в четири от най-реномираните студиа в Лос Анжелис, в които са работили и Guns”n”Roses, No Doubt, Velvet Revolver, Tracy Chapman и др.; „Феникс” (2014), композиран и записан с помощта на мобилно студио в атмосферата на бивша правителствена резиденция в продължение на две години.


В момента D2 работят по юбилеен албум със специални гости, включващ някои от най-големите хитове на групата, както и по около двайсет нови композиции, част от които ще влязат в напълно нов албум.


През годините групата прави няколко турнета в страната и участва на български и световни фестивали, като Eurosonic (Холандия), Rock’N’Coke (Турция), Rock for People (Чехия), съпорт е на концертите на Bon Jovi и Aerosmith в София и др.


D2 е отличавана многократно за „Група на годината“, „Албум на годината“, „Хит на годината“, „Най-добра група на живо“ от телевизия ММ, БНТ, БГ радио. Два пъти е носител на Голямата награда в конкурса на БНР „Златна пролет”.


Медиен партньор на концерта е БГ радио.


БИЛЕТИ: https://bit.ly/3v7bSIE