Tърсене по
  • Фортисимо Фамилия посвещават концерт на българските класици
    Фортисимо Фамилия посвещават концерт на българските класици

Концертите на детската музикално- образователна програма продължават през януари. “Крали Марко”, #Отело, “Пролетно тайнство”, “Шехерезада” са само част от новите заглавия за годината в поредицата Фортисимо Фамилия. На 27 януари, неделя от 11:30 часа програмата ще срещне своята публика с творчеството на най- значимите български композитори.


От сцената на зала “България”, актьорите Деян и Дарин Ангелови ще разкажат приключенията на Крали Марко на фона на музика, написана от родните музикални гении. В концерта със свои авторски изпълнения ще се включат и
виртуозите Теодосий Спасов и Георги Андреев.


Софийската филхармония ще свири произведения на Панчо Владигеров, Марин Големинов, Любомир Пипков и други, под диригентската палка на маестро Павел Златаров.


60733


Концертите на образователната програма винаги се провеждат пред пълни зали и предлагат незабравимо музикално преживяване за малки и големи. След "Приказка за Крали Марко”, програмата продължава с "#Отело"- концерт за тийейджъри (17 февруари, неделя от 19:00 часа) със звездното участие на Радина Кърджилова и Деян Донков. А в първия пролетен месец предстои Фортисимо Академия с "Пролетно тайнство"- образователен концерт за възрастни с диригент Максим Ешкенази (24 март, неделя 19:00 часа) и ще завърши с последните два за сезона детски концерта-
“Шехерезада" (14 април, неделя 11:30 часа) и "Детска филмова музика" на 19 май, неделя 11:30 часа.


Билетите за всички концерти вече са в продажба на касата на зала “България”, както и онлайн в сайта на Софийска филхамония, eventim.bg.


Повече информация за детската музикално- образователна програма търсете на www.fortissimo.bg/family, както и във Facebook на Fortissimo Family.


***