Tърсене по
  • ГОРЕЩА - стая за професионална публика
    ГОРЕЩА - стая за професионална публика

ГОРЕЩА - стая за професионална публика, е пилотна програма, която създава пространство за дискурсивни практики около съвременния танц, хореографията и пърформанса. ГОРЕЩА кани публиката да се включи като основен участник и съмишленик в развитието на тази сфера на изкуството. Програмата е предвидена да се случи в галерия Етюд, алтернативно пространство за представяне на съвременен танц и хореография. Желанието ни е създаване на интимна удобна обстановка, в която танца да бъде споделян и наблюдаван като обект и експонат, около който да анализираме и мечтаем.


ГОРЕЩА предлага три различни формата, които насърчават диалога, обсъждането и споделянето:


Споделени практики — Под форматът на работни ателиета, местните артисти ще споделят и изследват своите артистични практики с професионалисти и любопитните хора (т. нар. по-широка публика). Ще бъдат последвани от колективна рефлексия върху тях.


Запознайте се с артиста — Местни артисти ще представят / изпълняват своите артистични практики пред аудитория, последвани от публична дискусия, по време на която ще се фокусираме върху представената практика от артиста.


Четене в кръг — Със структурирани практики за четене и разглеждане на текст, ние ще се занимаваме с анализ на теорията, ползвана към съвременен танц, хореография и пърформанс.


*


Като завършваща част към тази програмна линия, предлагаме публична дискусия около нуждите и желанията в рамките на съвременния танц, хореографията и областта на пърформанса, анализирайки структурните проблеми, за по-добри условия на нашата професия.


*


Гореща - стая за професионална публика


Продукция на “Гараж - колективна платформа за независими артисти”, София.
Осъществява се с финансовата подкрепата на Столична Община, Програма “Култура” 2019


Партньори са: Галерия ETЮД, Списание “Виж!”.


Дизайн на реклмани м-ли: Георги Десподов.


ПРОГРАМА


Събота 8-ми юни


Споделени практики със Стефани Хаджийска - 12:00 - 16:00 часа


Запознайте се с артиста Галина Борисова  - 18:30 - 20:00 часа


Неделя 9-ти юни


Четене в кръг със Steam Room - 12:00 - 16:00 часа


***


Събота 15-ти юни


Споделени практики със Станислав Генадиев - 12:00 - 16:00 часа


Запознайте се с артиста Вили Прагер и Ива Свещарова - 18:30 - 20:00 часа


Неделя 16-ти юни


Четене в кръг със Steam Room - 12:00 - 14:00 часа


Публична дискусия с участници и публика - 14:00 - 17:00 часа


Регистрирай се за участие! КАК?


Изпрати мейл с тема: „HOT room“ на steamroombg@gmail.com , който да съдържа : три имена, телефон за обратна връзка и в кой формат желаеш да участваш. Няма ограничение в броя на форматите, в който можеш да се включиш.


Краен срок за записване за 8-ми и 9-ти Юни: 6-ти Юни 2019г.


Краен срок за записване за 15-ти и 16-ти Юни: 13-ти Юни 2019г.


Участниците се определят според датата и часа на изпращане на техните заявки за участие. Местата са ограничени.


Повече информация за участниците и програмата следете наsteamroom.site, както и на Фейсбук и Инстаграм страниците ни!


Събитие във Фейсбук


ВХОД за всички формати: СВОБОДЕН


STEAM ROOM - алтернативен хореографски център е артистичен и културен проект в областта на хореографията, танца и пърформанса.


Проектът е иницийран и се ръководи от Александар Георгиев (МК / БГ), Жана Пенчева (БГ) и Дарио Барето Дамас (ИС), трима хореографа / танцьори, които активно работят локално и международно.


STEAM ROOM се формира от желанието да работи за подобряване на условията и средата, които допринасят за развитието на работата в областта на хореографията, танца и пърформанса на локално и международно ниво. Проектът има за цел да отвори пространства за размисъл и по-широки знания, чрез артистични предложения и културни инициативи.


След иницирането на програмата Поетични Тела, STEAM ROOM стартира нова програмна линия ГОРЕЩА – стая за професионална публика!


***