Tърсене по
  • Групова изложба "Път на младите"
    Групова изложба "Път на младите"

Галина Александрова, Калина Миланова, Стоян Кавалов и Явор Костадинов са авторите от поредната групова изложба "Път на младите" в “Бялата къща“ на 6 юни.


Бихме могли да наречем тази изложба "Единство". Творбите на четиримата са обединени от общо внушение, независимо от изразните средства. Водеща е не формата, а това, което е в нея - мислите, емоциите, настроенията на младите автори.


Галина отново живописва върху големи платна, в които женските фигури са само част от дишащото пространство край тях. Няма крещящи цветове, а – вглъбеност, спокойствие и съзерцание.


Стоян Кавалов, когото познаваме като керамик, сега се представя с ярки пейзажи. По детски наивни и чисти, изпълнени със завидна лекота, сякаш на един дъх, те ни носят пролетно настроение.


Явор е неуморим в  творческите си търсения. Даже в монохромните му пейзажи се усеща едва удържаната енергия. Графичният щрих само засилва това усещане за излизане от рамката. С творбите си той сякаш прави крачка към Калина. Новата серия, с които авторката се представя, е комбинация от ръчно и компютърно генерирани образи. С търпение и вглъбеност продължава да дълбае в света, който ни заобикаля и да го претворява с ума на философ и сърце на поет.