Tърсене по
  • Изложба „Морски полъх”
    Изложба „Морски полъх”

На 12 юни от 18,00 часа в залите на етаж 2 на галерия „Серякова къща” се открива изложбата  „Морски полъх” живопис на художника Роман Попов.


Роман Попов е роден в гр. Варна през 1975 г. Първите стъпки в изкуството получава в курса по рисуване на варненската художничка Катя Арсова. После го приемат в художествената гимназия в гр. Троян, където важна роля за неговото изграждане играят преподавателите му Дочо Терзиев и Веселин Шошков.


След завършването  на троянската гимназия, художникът не успява да влезе в Художествената академия и това донякъде го отказва от сериозно занимаване с изкуство. Отива да работи в чужбина и сменя различни професии.


56750


Но както той самия казва, любовта към изкуството го следва като червена нишка, за него тя е подслон и бягство от лицемерието и материализма на съвременния свят.


56747


В последните 10 години Роман Попов безрезервно се отдава на своята страст живописта, скоро завършва Шуменския университет и специализира в Художествената академия в Букурещ.


56749


Негови картини са търсени от ценители и отдавна се предлагат в галерия „Серякова къща”.


56751


В настоящата изложба ще се покажат около 40 творби с морска тематика. Тя ще бъде открита от Илиян Илиев, бивш класен ръководител на Роман.


56748