Tърсене по
  • Младежкият хълм в Пловдив става Град на децата
    Младежкият хълм в Пловдив става Град на децата

Гьоте-институт, Move Week и Пловдив 2019 ще предложат целодневен детски празник на Младежкия хълм по случай Деня на детето. С това стартира и проектът „Изграждаме заедно: Град на децата“. В следващите два месеца всеки уикенд ще се провеждат безплатни архитектурни работилници, в които децата ще могат да изградят свой собствен град.


ПРОГРАМА


10.00-18.00 ч.


Изграждаме заедно: Град на децата
Детска архитектурна работилница
Възраст: без ограничение


15:00-19:30 ч.


MOVE Week на Младежкия хълм
работилници, различни физически активности, групови тренировки с инструктори, въжен парк и др.


Локация: поляната до бившия пионерски дом и до гарата на детската железница


63639


В Деня на детето - 1-ви юни - Детска архитектурна работилница, Гьоте-институт България, сдружение „БГ Бъди активен“, Асоциация за развитие на младежките зони и фондация „Пловдив 2019“ ще предложат целодневна програма за деца. Те ще имат възможност да участват в специални архитектурни уъркшопи, групови тренировки и ателиета за занаяти, също и да изпробват катерене по въжен парк.


Детският празник ще отблежи не само Деня на детето, но и началото на мащабната инициатива „Изграждаме заедно: Град на децата“, която е и сред основните проекти на Пловдив за Европейска столица на културата в апликационната книга на града. В следващите седмици пловдивското тепе ще се превърне в детски град - изграден по идея на децата и от самите тях. Те ще могат да развинтят въображението си, да си представят своя мечтан град, и да го построят в умален вариант. С помощта на архитекти и изцяло с екологични и рециклирани материали децата ще изградят различни макети и структури в реални размери на Младежкия хълм.


С началото на детската архитектурна работилница стартира и изграждането на Града на децата. След това всеки уикенд от 11 до 17 ч. до края на юни ще се провеждат тематични уъркшопи, Пълната програма и темите на работилниците през юни ще намерите тук.


63640


Детският празник на 1-ви юни ще продължи с разнообразна програма на „БГ Бъди активен“ в рамките на MOVE Week. Събитието ще предложи широк обхват от дейности за цялото семейство – работилници, различни физически активности със свободен достъп, както и групови тренировки с инструктори, въжен парк и много други. На място ще бъде изградено трасе за детски спортни изпитания, създадено изцяло от рециклирани материали.


Партньор в инициативата е и Асоциация за развитие на младежките зони, която стопанисва Приключенски център „Място“, около който ще се провеждат работилниците на Младежкия хълм и ще израсне детският град. Благодарение на платформата за чиста Европейска столица на културата „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“, която насърчава културата за чиста градска среда, по време на събитията на 1 юни ще бъде осигурено разделно събиране на отпадъци, а впоследствие платформата ще подкрепи бъдеща намеса и облагородяване на други две градски зони в Пловдив.


***