Tърсене по
  • Традиционна есенна изложба в Серяковата къща
    Традиционна есенна изложба в Серяковата къща
  • Традиционна есенна изложба в Серяковата къща
    Традиционна есенна изложба в Серяковата къща
  • Традиционна есенна изложба в Серяковата къща
    Традиционна есенна изложба в Серяковата къща
  • Традиционна есенна изложба в Серяковата къща
    Традиционна есенна изложба в Серяковата къща
  • Традиционна есенна изложба в Серяковата къща
    Традиционна есенна изложба в Серяковата къща

На 12-ти октомври  от 18.00 ч. в галерия „Серяковата къща” Дружеството на троянските художници открива своята Есенна изложба.

В нея традиционно ще видим най-новите творби на троянските ни творци – живопис, керамика, икони, дървопластика и др..

И отново традиционно, за четвърта поредна година изложбата ще бъде съпроводена от поредното истинско джаз събитие.

Ще бъдат представени джаз изпълненията на Лилия Илиева - вокал, Александър Логозаров - китара, Станислав Арабаджиев - пиано и Атанас Хаджиев - саксофон.

Лилия Илиева е джаз певица /композитор/ преподавател, родена в България.  Тя е само на 3 години, когато излиза на сцена за първи път и от тогава музиката се превръща в нейно поприще. Превръща хобито си в професия. Нейната страст към джаз музиката, се появява през 2005 г., а през 2008 г. тя печели 2-ро място на "Европейски конкурс за джаз вокалисти" и "Специална Награда на Вики Алмазиду”. През 2009 г. тя решава да се премести в Холандия, за да се гмурне по-надълбоко в джаз музиката. Приета в консерваторията "Принц Клаус", младата певица има невероятната възможност да трупа опит, благодарение на известни джаз музиканти като: ДжейДи Уолтър (САЩ); Дина ДиРоус (САЩ); Франсийн ван Туйнен (Холандия). 


Вокалната педагогика и композицията, се превръщат в нейна страст. Лили сформира собствен квартет, с който изпълнява свои композиции и аранжименти на джаз стандарти. Нейните корени я отвеждат в нова посока с фолк/джаз проекта "Songs Of Aeon" , където тя е ко-лидер. Певицата концертира с проектите си, като не отказва и покана за присъединяване в два биг бенда, с които реализира концерти и в Германия.  През септември 2012 г., Лилия Илиева се мести в Барселона, Испания, където  реализира поредица от концерти. Певицата композира джаз ориентирани пиеси за хор. След дипломирането си в Холандия през 2013 г., тя работи над новите си проекти, които включват български и чуждестранни изпълнители.
 
Александър Логозаров е български китарист и композитор, който в момента живее в София. През тийнейджърството си преминава през сериозен музикален лабиринт , който в крайна сметка го отвежда пред табела с надпис джаз. Неговото желание да расте и да се развива в тази посока го отвежда в също  в Холандия, където през 2013 г. той получава бакалавърска степен в консерваторията Принц Клаус, Гронинген . По време на следването си Александър стартира някои от неговите проекти, в които е ко-лидер  - Space Cadillac (авангардно китарно трио) , Songs of Aeon (български фолклор / джаз) и Alex Logozarov Trio. В този период Александър активно композира и аранжира музика за тези проекти. В желанието си да бъде максимално гъвкав и да трупа музикални преживявания, Александър се възползва от много покани да бъде сайдмен в чужди групи и проекти. С някои от тях прави турнета в северна Европа, където свири на сцените на ELBJazz Festival (Германия), Aarhus Jazz Festival (Дания), Swingin’ Groningen Festival и Grand Theater Groningen (Холандия). Сред по-открояващите се изяви на Александър са свиренията му на живо с Randy Brecker (САЩ), Alex Sipiagin (САЩ), David Berkman (САЩ), Michael Moore (САЩ), Miguel Martinez (Холандия), Ben van Gelder (Холандия) и Candy Dulfer (Холандия).

Станислав Арабаджиев е изгряващ талант на софийската музикална сцена като джаз-пианист. След дипломирането си в НМА „Проф. Панчо Владигеров” се изявява в различни проекти и джаз- форуми, свири на една сцена с познатият на троянската публика Венцислав Благоев, Милчо Левиев и мн. др. Освен изпълнител, Станислав има страст към обучение на млади музиканти, с които работи индивидуално и като преподавател в Националното музикално учулище „Любомир Пипков” и в Нов Български университет.

Атанас Хаджиев (тенор саксофон и  вокал) е oт Кърджали. Получава образованието си в МУ "Хр.Морфова" в Стара Загора и в АМТИ – Пловдив. През 1994-1995 г. участва в Международната лятна академия за диригенти във Виена. От 2009 г. е член на Брас асоциацията и на Мишо Йосифов секстет, а от 2012 г. е оркестрант в Биг-бенда на БНР. Той ще свири за втори път в Троян.

Есенния салон се реализира с финансовата подкрепа на Община Троян, винаги в навечерието на Петковден – Празника на града. С неговото откриване, галерия „Серякова къща” има амбицията да доказва, че и в малкият град могат да се случват събития за ценители.

Вижте повече за галерията тук.