Tърсене по
  • Три есенни похода във Велико Търново
    Три есенни похода във Велико Търново

Кампанията „Движи се и победи“ стартира отново на 30 септември


Три есенни похода събират великотърновци сред природата. Още тази събота /30 септември/ стартира есенният дял на кампанията „Движи се и победи“, съобщиха организаторите от Община Велико Търново, Младежки дом, Туристическо дружество „Трапезица – 1902“, Регионална здравна инспекция. Разходката ще бъде до язовир „Бижев дол“ в района на с. Буковец. Походът ще започне в 9,00 ч. от района на автобусната спирка в квартал „Чолаковци“ и включва преход живописна гора и било, откъдето се разкриват панорамни гледки към есенната природа.


Вторият стартов пункт е в с. Буковец – пред сградата на кметството. За желаещите да започнат похода от там ТД „Трапезица – 1902“ осигурява транспорт.


На 7 октомври /събота/ е вторият тур сред природата, по маршрут от Велико Търново до крайградската паркова местност Ксилифор. В 8,00 ч. водачи ще чакат желаещите да спортуват в квартал „Асенов“ и кв. „Света гора“. В 10,00 ч. е началото на спортно-туристическия празник на Ксилифор. Много игри и състезания са подготвени от организаторите – надпреварите са по пазене на равновесие, скачане с чували, ориентиране, стрелба с лък и др. Подготвени са също състезания по планинско колоездене, плажен волейбол, бадминтон, шахмат, риболов, лъвски скок и др.


Кампанията „Движи се и победи” ще завърши на 14 октомври с поход до Петропавловския манастир, чието начало е в 9,00 ч.  Голямата награда за участниците в есенния дял ще е велосипед, предвидени са редица поощрения за най-активните любители на спорта. Най-активното в туристическите празници училище ще получи награда от председателя на Великотърновски общински съвет.