Tърсене по
  • Zero Start - предприемаческа програма на село за 5 дни
    Zero Start - предприемаческа програма на село за 5 дни

Излез от зоната си на комфорт! Включи се в предприемаческа програма на село за 5 дни Zero Start!


От 26-ти до 30-ти юни, програмата ще те подложи на различни предизвикателства, с които коренно ще се промени начинът ти на мислене. Ще си докажеш, че излизането от зоната на комфорта може да бъде забавно и приятно с правилните инструменти и ситуации. И всичко това сред ПРИ-РОДАТА!


ВЪПРОСЪТ Е: Ще се осмелиш ли?


Магичното място на Zero Start


ZeLLin House се намира във вилна зона ,,Зелин‘‘, община Ботевград. Място, което съчетава в себе си разнообразие от културен, исторически, природен и кулинарен туризъм.


Стратегическата близост до София (50 км северозападно или на 30 мин. с кола). Национални паркове, природа, хубави хора, домашна храна и забележителности, благоприятства вземането на решението, именно тук да бъде нашето творческо място на село.


62056


Реши проблем – създай реален проект в България!


В днешно време може ли всеки да бъде предприемач? Да създаде реален и работещ проект от нулата за 5 дни? Възможно е! С правилните инструменти, с които да си послужи. През точните стъпки, през които да премине. И с точните хора, които да му помогнат.

Точно на това се основава предприемаческата програма Zero Start. Методология от стъпки, в центъра на които е откриването и решаване на определен проблем. Не проектът е важен, а проблемът.

За да кандидатстваш, не е нужно да имаш досегашен досег с предприемачеството, нито да имаш предварителни идеи. Ние ще те разпределим в 5 екипа по 4 участници. Ще започнем от нулата. Ще минем през 6-те основни модула на предприемаческата програма Zero Start:


- Генериране на проблеми
- Вземане на обратна връзка по дадените проблеми
- Избиране на един проблем, на който решение може да приложим
- Целеполагане
- Първи стъпки при осъществяването
- Презентиране

И в края на Ден 5 ще си тръгнем с работеща концепция за 5 проекта, решаващи 5 проблема.


След 3 месеца ще се срещнем отново всички в София, за да видим постигнатите резултати.


62055


В предприемаческата програма на село за 5 дни ще се докоснеш също до...


- Рисуване с въглен
- Разходка из местния балкан и местността
- Handmade с Катето и Митко – dare to create
- Entrepreneurs's Kitchen
- Лятно кино – прожекции под звездите
- Музикални вечери

Всички тези дейности са включени в цената за предстоя. От една страна ще направят програмата уникална и запомняща се. Ще се докоснеш живота и бита на село. От друга страна ще ти помогнат по пътя към съзнаването като предприемач. Бъди сигурен в това.


62057

Ментори в Zero Start:

Петър Нефтелимов - предприемач и основател на Блогът за практическите съвети за бизнеса, който вече има 9 официални автори и още толкова гост-автори, и на Указател за професионалисти, където всеки може да си направи безплатна професионална онлайн страничка. Позитивен журналист в Позитивната медия на България ,,Успелите‘‘, където за над 2 години има над 230 свои статии, от които повече от половината са интервюта с успели българи в страната и извън границите ѝ.


62052

Лятото на 2018 г. се включва в стартовата инициатива Euro Velo for All на 5-ма ентусиасти от Balkans Everywhere. Заедно изминават 300 км за 5 дни със специална триколка по поречието на река Дунав. Петър е част и от екипа на Jamba – Career for all, където се бори за равен старт на хората с различни възможности. Бил е лектор на International Youth Conference 2018 – Krusevo, Македония, където представя различните аспекти на разнообразието.

Студент е по биотехнологии в Софийския университет ,,Св. Климент Охридски‘‘. Получава специална награда от конкурса ,,Студент на годината 2018‘‘. За Петър успехът не се мери с броя цифри в банковата сметка, а с броя животи, които си променил към по-добро! Повече информация за Петър можете да откриете тук.


*


Цветина Петкова - предприемач, авантюрист и търсач на новото. По образование в юрист. През 2014 г. заминава за Арабските емирства. Завръща се в България и от 2017 г. досега консултира правно граждански организации и компании в частния сектор в България. Същата година стартира проекта ,,Номадско ЕдинЕние‘‘ – мрежа от хора, места и проекти. Мисията на проекта е продължение на личната мисия на Цвети за завръщане на младите хора по-близо до приРодата – в малките населени места.


62053


От 2017 г. досега Цвети формира Общност от многоцветни експерти, с които заедно са се заели да съживят първата локация – ZeLLin House (къщата на бабата и дядото на Цвети), която трансформират в coworking & coliving пространство. Това е само първата стъпка, следващата е трансформиране на цяло село в Глобално село, където стартъпи, дигитални номади и корпоративни екипи да споделят приРода, предпремачески събития, фестивали, концерти и общ ритъм за живот. Още за Цвети можете да научите тук.


Информация за другите ментори очаквайте скоро!


***