10-те най-недружелюбни градове на света

  • 10-те най-недружелюбни градове на света
    10-те най-недружелюбни градове на света

Защото е важно таксиметровите шофьори да са възпитани, местните хора да са мили, а в ресторантите да ви посрещат с усмивка. А в някои градове просто не ви се връща само като се сетите за грубияните, с които ще трябва да се разправяте. Класацията на най-недружелюбните места по света е изготвена след допитване до над 75 000 потребители на сайта TripAdvisor, съобщава iNews.bg. Ето ги и тях:

Москва е градът, в който според допитването живеят най-големите грубияни на света. Въпреки безплатните си музеи, красивите си паркове и множеството си атракции, градът не може да се похвали с добра слава сред туристите.

Лондон остава на второ място в класацията. Британската столица е смятана и за един от най-лошите туристически капани на планетата, тъй като в друг списък е определена като една от тринадесетте най-надценявани туристически дестинации. Причината за недоволството на повечето посетители са големите тълпи по улиците, бавният градски транспорт, кошмарният трафик, високите цени и скучните забележителности. Въпреки това обаче градът остава един от най-посещаваните в света – това е туризмът!

Хонконг заема третото място. Ако не ви се вярва, можете сами да проверите, тъй като от 1 януари 2013 г. българите ще могат да посещават него (както и Пекин) за 72 часа без да им е нужна виза. Ама реклама...

Пекин се нарежда веднага след Хонконг.

Дубай, който става все по-популярна екзотична дестинация, също се озова сред негостоприемните места. Причината тук най-вероятно се крие в драстичните културни различия между местни и чужденци. От известно време в арабската страна текат дискусии дали да бъде въведен дрескод за туристите, които понякога скандализират местните хора с къси панталонки и "разкрепостено" поведение.

Брюксел се опитва да бъде дружелюбен към туристите с музей на шоколада, статуя на пикаещо момченце и комикси по фасадите на сградите. Явно обаче жителите на града не смятат туристите за особено необходими и го показват чрез поведението си.

Цюрих се нарежда на седмо място в класацията.

Париж – макар и да е посещаван от милиони туристи всяка година, градът е известен с недружелюбното отношение на парижаните към посетителите. Дори е учудващо, че не е по-напред в класацията.

Маракеш набира популярност сред пътуващите, но в мароканския град също има сблъсък на твърде различни култури, възприеман от туристите като враждебно отношение.

Мумбай заема десетото място в класацията. Градът е известен със своите гета, в които хората буквално живеят на улицата – там се къпят, там мият зъбите си. Тук просяците са навсякъде, което вероятно е довело до включването на града сред най-недружелюбните места на света.