170 дни с училищен бус из Европа

  • 170 дни с училищен бус из Европа
    170 дни с училищен бус из Европа

Да изминеш 11 000 км с училищен автобус?

Може да ви звучи странно, но нали знаете, че няма невъзможни неща за душата на пътешественика.

Така двойка младежи, родом от Обединеното кралство, но израснали в Нова Зеландия, решават да обиколят Европа с изцяло обновен и префасониран училищен бус. При обзавежданито на „Моби”, както те наричат своя дом на колела, 24-годишните Лили и Райън се придържат към 70-арския хипи стил.

"Чувствам се най-щастлива, когато пътувам и откривам нови места. Не се придържам към рутината и затова се старая животът ми да е такъв, че нито един ден да не е същия като предишния” – споделя Лили. Според нея най-удобното на подвижния дом е, че където и да си, каквото и да правиш, в края на деня лягаш в своето легло. Досега младата пътешественичка е била в 36 държави и целта на всяка работа, с която се захваща, е финансирането на поредното пътуване. Като единствен минус на дългите и продължителни пътувания двойката вижда перманентната отдалеченост от семейството.

За да създадат комфорт в своя дом на колела, Лили и Райън премахват 14 от общо 17-те седалки в училищния бус, обзавеждат го и потеглят на своето 170-дневно приключение. Разбира се, двамата признават, че да живееш с някого в толкова малко пространство, понякога е трудно, но определено си заслужава, щом е в името на пътешествието.