3 дестинации за любителите на животни (част 1)

  • 3 дестинации за любителите на животни (част 1)
    3 дестинации за любителите на животни (част 1)

Ако и вие сте сред любителите на животните, то следващите редове ще ви заинтригуват. 

Подбрахме за вас няколко екзотични дестинации, където можете да се насладите на интересни животински видове. Вижте кои са те:

1. Островите Палау и Борнео

Ако обичате морския свят, със сигурност ще ви бъде приятно да се гмурнете във водите на остров Палау и да плувате с милиони медузи. Не, не си представяйте страшна картина, тъй като тези медузи са загубили пипалата си и със сигурност няма да ви наранят. Ако пък предпочитате сушата, може да помогнете за опазването на застрашените орангутани на Борнео.

3 дестинации за любителите на животни (част 1)

2. Остров Окуношима

В Япония, дори и да не очаквате, можете да се срещнете със стотици зайчета. Остров Окуношима, разположен между Хирошима и Шикоку, е дом на стотици зайци, които буквално са зад всеки ъгъл и са много дружелюбни. Те спокойно се качват по коленете на хората, които имат нещо за похапване. В хотела, разположен на острова, може да се купи специално лакомство, за да се нахранят животните. Смята се, че заешкото царство на острова е наследство от историята на острова. По време на Втората световна война, а и преди това, парчето земя е било база за производството на бойни отровни вещества. Властите искали да запазят това в тайна и дори премахнали мястото от географската карта. До края на войната през 1945 г. именно зайците били използвани за опити с отровните газове и други вещества. Към днешна дата пък на острова е забранено да се пие вода, ако не я носите в бутилка. Почвата също пази отрови. Съществуват места, където опасни съединения са били погребани след войната и са специално оградени и забранени за преминаване.

3 дестинации за любителите на животни (част 1)

3. Остров Таширохима

Доста по-различно е положението на остров Таширохима, където котките са повече от хората. Е, това едва ли е толкова трудно, тъй като се оказва, че населението на наричаният от местните „котешки остров” е едва около 100 души. Местните хора вярват, че който храни котка, печели здраве и благоденствие. Всеки човек смята за свой дълг да храни стотиците мъркащи и тичащи на свобода животни, преди да се нахрани самият той. Едва ли ще се изненадате, че емблемата на острова е котка – там има дори сграда, построена във формата на животното. 

3 дестинации за любителите на животни (част 1)