3 полезни функции на Google Maps за пътешественици (част 2)

  • 3 полезни функции на Google Maps за пътешественици (част 2)
    3 полезни функции на Google Maps за пътешественици (част 2)

Google Maps е едно от най-използваните мобилни приложения за навигация.

Стотици милиони хора го употребяват всеки ден, тъй като то разполага с много и удобни функции. Повечето от тях обаче остават незабелязани от потребителите, а определено си струват.

Затова решихме да подберем за вас някои от най-полезните, които можете да използвате по време на пътуване. Вижте кои са те:

1. Споделяне на местоположението с кабърче

Понякога ни е трудно да обясним къде точно се намираме – особено ако присъстваме на масово събитие като концерт. В такива случаи обаче лесно може да споделим точното си местоположение с т. нар. кабърче. За целта трябва да увеличите картата до желания от вас мащаб и да намери точното си местоположение. С натискане и задържане на пръста върху екрана ще се появи виртуално кабърче с точното местоположение и меню. След това трябва да изберете опцията Споделяне, като може да се избере човек от списъка с контакти или да се вземе линк, който да изпратите на приятел. Получателят трябва да разреши отварянето на линка в своето приложение на Google Maps и да активира навигацията до кабърчето.

2. Споделяне на местоположение по време на път

Когато пътуваме, използването горния метод не е удачно за споделяне на прогреса от пътуването с близки. Затова Google Maps има отделна функция за тези ситуации. Тя се намира в основното меню (трите линии в горния ляв ъгъл на интерфейса). Функцията Споделяне на местоположение дава голям избор на потребителя да споделя местоположението си за определено време с избрани хора или да изпраща известия до близки с напредъка на пътуването.

3. Проверка на натовареността на обекти

Google Maps прави анализ в реално време колко натоварени са магазини, ресторанти, забележителности и други обекти. Тази информация е видима в профилите им, до които се достига чрез натискане на името на обекта на картата и плъзгане на пръст нагоре по отвореното менюСлед това трябва да се превърти страницата малко по-надолу. Там освен работното време има и диаграма с натовареността на обекта по часове заедно с информация колко време обикновено се чака.