3 причини да отидете в Загреб през зимата

  • 3 причини да отидете в Загреб през зимата
    3 причини да отидете в Загреб през зимата

Хърватската столица Загреб е един от бързо развиващите се европейски градове и става все по-популярна дестинация за туристите.

Там можете да видите красиви архитектурни паметници и да се забавлявате в някое от популярните заведения на ул. „Ткалчичева”. Градът се намира на 785 км от София и до него може да се стигне за 7-8 часа с кола.

Повечето хора предпочитат да пътуват през топлите сезони, но може да сте сигурни, че Загреб и околностите му могат да предложат разнообразни зимни забавления. Именно това е сезонът, когато няма тълпи от туристи и е далеч по-спокойно.

Ето и 3-те причини за това да изберете хърватската столица за следваща зимна дестинация:

1.  Да разгледате едни от най-иновативните музеи в Европа

Сигурно не знаете, но в Загреб ви очакват няколко доста нетрадиционни музея и галерии. Едно от тези места е Музеят на разбитите сърца. Това е едно интерактивно пространство, където всеки може да дари предмет, принадлежал на бившата му половинка и по този начин да превъзмогне раздялата. Музеят на илюзиите пък ще ви заблуди многократно и няма да сте сигурни дали това, което виждате, е истина или оптическа измама. Друго интересно място е Музеят на 80-те години, където е изпълнено с предмети от този период, а и ще имате възможността да облечете дрехи, съответстващи на това десетилетие от миналия век.

2. Да покарате ски в Слиеме

Предпочитано място за отдих и зимни спортове от жителите на Загреб е планината Медведница, където се намира връх Слиеме. Мястото е подходящо за ски и еднодневни разходки. Голямо преимущество е, че Медведница не е нашумял ски курорт, а по-спокойно планинско кътче, което ще ви плени с красотата на своята природа.

3. Да посетите вълшебните Плитвички взера

Национален парк Плитвички езера са една от най-известните и посещавани природни забележителности на Хърватия. Мястото се намира само на час и половина от Загреб и през зимния сезон е значително по-спокойно отколкото в топлите месеци. Затова ви препоръчваме, ако не сте любители на тълпите туристи, да го посетите през зимата и да се насладите на неговата магия. Тогава мястото е покрито със сняг и в зависимост от температурите, можете да видите езерата замръзнали.