3 съвета за поддържане на добра форма по време на пътуване (част 1)

  • 3 съвета за поддържане на добра форма по време на пътуване (част 1)
    3 съвета за поддържане на добра форма по време на пътуване (част 1)

За жалост в наши дни почти всички работим в офиси и пред компютри.

Денят ни минава в обездвижване, което влияе сериозно на формата и здравето ни. Затова, рано или късно, почти всички започваме някакъв вид допълнително движение – спорт, фитнес, гимнастика или дълги разходки. Когато влезем в ритъм започваме да се чувстваме по-добре.

Често обаче, отивайки на почивка или екскурзия, не намираме време да тренираме. Ако пътуваме в чужбина, шансът да продължим рутината си е малък. За този период бързо излизаме от форма и след като се приберем е трудно и демотивиращо да започнем отново.

Затова обаче, докато пътешестваме, можем да направим така, че да се движим дори повече от обикновено. Ето и нашите 3 съвета за това как да го постигнем:

1. Не използвайте градски транспорт

Повечето екскурзии, които си подаряват българите са в Европа и то най-вече в градовете с големи исторически и централни зони. Много хора предпочитат да пътуват с градски транспорт от една дестинация до друга. Да изберете да ходите пеша обаче има няколко предимства. На първо място – така ще опознаете много по-добре истинската същност на града, ще попаднете на изненадващи места, които иначе не бихте намерили и ще имате възможност да се потопите в автентичната му атмосфера. На всичкото отгоре – ще поддържате много добра физическа форма.

2. Задължително използвайте удобни обувки

Не пропускайте обаче задължително да ходите с удобни обувки. Така ще си спестите неприятности като рани и пришки, както и болки в гърба – все неща, които със сигурност не искате да ви се случват по време на екскурзия. Съветваме ви да заложите на туристически обувки или удобни маратонки.

3. Упражнявайте се, докато разглеждате

Ако дестинацията, която посещавате, не предразполага много ходене – използвайте това, което ви предоставя, за да направите тренировка. Например – вместо да се качвате с асансьор в поредната огромна готическа катедрала, тръгнете пеша по стълбите. Така неусетно ще съчетаете полезното с приятното.