3 съвета за поддържане на добра форма по време на пътуване (част 2)

  • 3 съвета за поддържане на добра форма по време на пътуване (част 2)
    3 съвета за поддържане на добра форма по време на пътуване (част 2)

За жалост в днешно време почти всички работим в офиси и пред компютри.

Целият ни ден минава в обездвижване, което влияе негативно на фигурата и здравето ни. Затова рано или късно почти всички започваме някакъв вид спорт – било то фитнес, гимнастика или дълги разходки.

Когато влезем в ритъм, започваме да се чувстваме по-добре, но често, когато сме на почивка, не намираме време или мотивация да тренираме. Ако пътуваме в чужбина, шансът да поддържаме здравословната си рутина е доста малък. За този период бързо излизаме от форма и след като се приберем е трудно отново да влезем в ритъм.

Докато пътуваме обаче, можем да направим така, че да се движим дори повече от обикновено.

Ето и нашите 3 съвета за това как да го постигнем:

1. Черпете максимално от околната среда

Много от местата, които посещаваме, са смайващо красиви. Почти всички големи градове имат огромни паркове, плажове, езера и каквото друго се сетите. Ако наистина обичате тренировките, можете да прекарвате всеки ден, правейки ги навън на подобни места – дори и за няколко минути. Това със сигурност ще ви даде вдъхновение за истинска и качествена тренировка, едновременно раздвижвайки тялото си от движението и ума си от обкръжаващата ви непозната обстановка.

2. Наемете си велосипед

На практика почти всички градове в Европа предлагат да си наемете велосипед – лесно и за малко пари, а на някои места дори безплатно. По този начин ще можете да разгледате лесно и бързо голяма част от града, без да използвате често пренаселения градски транспорт. Освен това карането на колело ще ви изгори много калории, натрупани от множеството вкусотии, които със сигурност сте опитали.

3. Започнете деня си с тренировка

Има някои основни упражнения, които можем да правим навсякъде и по всяко време. Това, че сте на почивка, не е задължително условие да прекъснете тренировките си. Можете всеки ден, преди да излезете навън, да правите коремни преси, клякания, лицеви опори и подскоци. Това е достатъчно, за да не изоставяте формата си, отнема 10-20 минути и освен горене на калории, ще ви осигури и допълнителна енергия за целия остатък  от деня.