43 причини да обичате Тоскана

  • 43 причини да обичате Тоскана
    43 причини да обичате Тоскана

Защо обичате Тоскана ни казахте самите вие. Този път, както никога, ние си замълчаваме, и даваме думата на вас.

На въпроса „Кое според вас е най-хубавото на живота в Тоскана“, вие казахте:

"Тоскана - между тези букви романтично се е настанил целият житейски смисъл, който всички ние търсим!"

"Благословеният живот в Тоскана е символ на наслада с простите, но безценни дарове в деня – да пиеш кафе, съзерцавайки поля с макове, да се любуваш на бали слама и цъфнали слънчогледи, да изпиеш чаша вино сред уханни градини, да се разхождаш из тесни калдаръмени улички."

"Тоскана е като Любовта! Усещащ я като нежна милувка върху кожата, като въздушна целувка над косата, като горещ дъх по гърдите. Искаш да я вкусиш и изпиеш цялата. Да я прегърнеш и да се разтвориш в нея. Тя е младостта ми и старостта ми. Лудостта и съзерцанието в един живот. Да си в Тоскана - означава да живееш!"

"Тоскана е любов от пръв поглед! Невероятна смесица от история, много красота, вино, романтика..."

"Различното измерение на времето и стойностите на нещата! Завръщането на човека към самия себе си!"

"В Тоскана има от всичко по много... зелени полета и хълмове, замъци и лозя, кокетни села с каменни къщи от Средновековието, винарни и хубава храна. Спокойствие и пълно удоволствие от живота."

"Връзка между миналото и настоящето, място, вдъхващо спокойствие и мир. Красива природа и най-невероятната храна!"

"Простотата на живота и удоволствията от малките неща. Насладата от лъчите на слънцето, уханието и омаята на виното, искрите на любовта в очите на тосканци."

"Щастлива и още неизмита от сутрешното пътуване и от следобедната работа, аз съм солена като цветчетата, които предлагам на хората, а те ги приемат без официалности. Тук цари същата близост — всеки се усмихва или ме потупва по рамото и казва: „Grazie, bella, благодаря, хубавице“, сякаш цял живот съм им поднасяла горещи хрупкави цветя. Това ми харесва."

"Зелените полета, лозовите масиви, старинните имения, кокетните заведения."

"Храната, хората, слънцето, полетата, виното, любовта... Невероятната смесица от всички тези сладки и на пръв поглед малки нещица..."

"Слънцето."

"Незабравимата красота на пейзажите - като нарисувана картина, а не реалност..."

"Хълмовете с лозови масиви, огрени от слънцето."

"Може да се каже по много начини, може да се обясни красноречиво, но единственото, което има значение и което обобщава цялата картинка, е... просто изпитваш наслаждение от Живота." 

"Красива старинна архитектура в средиземноморски стил, хубава храна и вино и романтика, изпълнена със спокойствие и селска идилия."

"Историята, красотата, виното и хората."

"Тоскана - слънце, цветове, спокойствие, лозови масиви, хубава храна, хубаво вино и не на последно място - хубави хора."

"Тоскана е вселена, мечта, красота, аромати, любов, нежност по време на пълнолуние и изгаряща душата топлина."

"Спокойствието, старинната архитектура, усмихнатите жители, прекрасните зелени поля и балите слама, пръснати из тях. Старинните вили, кацнали по хълмовете. Романтиката и обаянието на Тоскана са неповторими."

"Слънце, спокойствие, тишина и чаша хубаво бяло вино от Тоскана - мечтан релакс!

"Вино, шоколад и любов!"

"Мисля, че животът в Тоскана е прекрасен заради слънцето, виното, храната, романтиката, простотата на ежедневието... Рай за всеки!"

"Най-хубавото в Тоскана са нейните жители, тяхното спокойствие и непринуденост в общуването и кулинарните изкушения, придружени от чаша хубаво вино."

"Най-хубавото според мен е архитектурата, природата, спокойствието, виното, храната, цялата тази романтика, която витае там."

"Прекрасни пейзажи, много история, стари традиции, богата култура, хубаво вино, вкусна кухня… И спокойствие."

"Виното."

"Колко е истинско, простичко, красиво, изпълнено с топлота и човечност...

"Според мен най-хубавото на живота в Тоскана е разбирателството и спокойствието между жителите на най-красивата област в Италия. Ежедневната работа, която обикновените жители в други кътчета на света вършат с досада, тосканците изпълняват с простота и съвършенство. Всеки техен ден е препълнен с любов към храната и културата им. Не на последно място остава природната красота на Тоскана. Едно райско кътче в големия свят."

"Спокойствието, хубавата храна и чаша тосканско вино за вечеря."

"Бавното вършене на нещата, като свещенодействие! Храната е проста, вкусна, приготвя се с любов! Всичко в Тоскана е като през миналия век, сякъш времето е спряло... Красивата природа, спокойствието, хората, храната, виното - създават неповторимостта й.“

"Тоскана е спокойствие!"

"Спокойствието, освободеността от злободневните грижи и неволи. Простодушието и гостоприемството на хората!"

"Беше един ден в средата на април, докато си пиех кафето на терасата и гледах сивите панелки отсреща, почувствах липсата на цветята в градината. Купих си билети и след месец бях в Пеша, Тоскана, наричан още Градът на цветята. Въпреки малките си размери, в града имаше толкова много цветя - все едно бях в приказка, а ароматът, който се носеше във въздуха, хм... пожелавам Ви да го усетите. Двете седмици минаха много бързо, но когато се прибрах, за голямо мое учудване в момента, в който видях първото цвете тук, все едно видях Тоскана в цялата й красота, но уханието във въздуха - това ще е нещото, което ще ме кара да си мечтая да видя пак "Градът на цветята".

"Докосване и желание едновремено, красота."

"Тоскана е усещане, изживяване, това е пейзажът на щастливите и свободни хора, това е "background-a" в ума на всеки мечтател и пътешественик. Ако посрещнеш изгрева сред полята и след това изпратиш слънцето от градините на Флоренция... то това е бил ден-захир."

"Историята, традициите и хубавото вино"

"Празник за душата - "Изобщо не съм сигурна как започна това празненство, но съм щастлива, че започна. " - ефирност, лекота и удоволствие, че си там и живееш!" 

"Прекрасните пейзажи и хора."

"Храната, виното и общуването с местните!"

"Цветна плетеница от красота, романтика, вино и история!"

"Хармонията между хората, между природата и човека, спокойстивето и безвремието, в което са се потопили."

"Близостта и любовта между хората."

"Усещането, че това е раят."  

*