4 малко известни ски писти в България

  • 4 малко известни ски писти в България
    4 малко известни ски писти в България

Сезонът на зимните спортове вече е в разгара си и сме сигурни, че много от вас нямат търпение да се впуснат в снежни приключения.

Добра идея е да разнообразявате пистите и да се отправяте към непознати такива. Затова решихме да подберем за вас няколко по-малко известни места, за практикуване на зимни спортове.

Ето ги и тях:

1. Цигов чарк

Ако сте начинаещи скиори или сноубордисти, Цигов чарк е мястото за вас. Пистата е сгушена в красите Родопи.  Съвсем близо до едноименния курорт се намират Батак и Велинград, така че може да съчетаете спусканията по пистата заедно с разходка из двата града и посещаване на забележителностите наблизо. Препоръчваме ви да се отбиете и до язовир Батак, който през зимата е приказен.

2. Пистата при комплекс „Здравец”

На по-малко от 30 км от Пловдив се намира истинско ски царство – ски пистата към хотелския комплекс „Здравец“. Освен че е много близо до града и в сърцето на Родопите, пистата предлага възможност и за нощно каране. Мястото е изключително удобно, като след карането ще може да се отдадете на почивка и вкусни гозби в комплекса.

3. Картала

Малко известната местност Картала се намира край Благоевград и е подходяща както за малки и големи, така и за опитни и неопитни скиори. Лифтът към пистата и двата влека ви дават възможност без никакви усилия да прекарате цял ден по планинските склонове на Рила. Определено си заслужава да я посетите, ако все още не сте.

4. Беклемето

Ски курортът Беклемето се намира в близост до град Троян и в сърцето на Стара планина. Локацията е повече от добра, тук се правят и част от зимните спортни състезания в страната. Местата, на които може да отседнете в близост до трите писти в курорта, са много и разнообразни – от малки и уютни вили до хотелски спа комплекси. С други думи – има за всекиго по нещо.