4 съвета за начинаещи сноубордисти (част 2)

  • 4 съвета за начинаещи сноубордисти (част 2)
    4 съвета за начинаещи сноубордисти (част 2)

Сноубордът е фантастичен зимен спорт и е чудесен начин да се насладите на планината през зимата. Може да отнеме известно време, за да стигнете до добро ниво каране, но щом го достигнете там, за вас ще са малко нещата, които са по-приятни от плъзгане по снежните склонове, докато вдишвате свеж планински въздух и се наслаждавате на прекрасната природа природа наоколо.

Ако обмисляте сноуборд или отивате на първото си пътуване – подбрали сме за вас няколко съвета за съвсем начинаещи сноубордисти.

Ето ги и тях:

1. Избягвайте да спирате в средата на пистата

Спирането в средата на пистата е нещо, което трябва да избягвате при всички случаи. Ако трябва да спрете, винаги се старайте да е отстрани на пистата на място, където лесно можете да бъдете забелязани.

2. Правете си почивки

Когато правите първите си крачки като начинаещ сноубордист, си дайте свободата да правите колкото почивки са ви нужни. Това може да е между писти, където просто се отпуснете за малко преди да започнете отново, или като вземете питие и малко храна в близката хижа. По този начин ще поддържате концентрацията си и минимизирате възможностите за грешки и сериозни падания. Потенциално бихте могли да се отправите рано сутринта и да спрете след около час пауза за кафе, чай или горещ шоколад, последвана от още няколко спускания преди да стигнете за обяд. След обяд направете няколко спускания, след което си дайте още една следобедна почивка – паузите също едно приятно преживяване.

3. Не бързайте

Не забравяйте, че няма бързане, когато става въпрос за сноуборд и е много по-добре да отделите време на пистите, да слезете безопасно по тях, както и да се насладите на преживяването. Никога не се чувствайте като състезание и не се притеснявайте твърде много за другите от вашата група, ако трябва да ви изчакат. В идеалния случай е най-добре да карате ски с добри търпеливи приятели или други, които са на подобно ниво.

4. Носете каска

Според нас носенето на каска е новата готина в ски и сноуборд и винаги трябва да носите такава, независимо на какво ниво сте. Те могат да са ви полезни по толкова много начини – от защита срещу сблъсъци или падания, та дори до поддържане на главата приятна и топлада играят ролята на шапка и запазват топлината на главата ви. Също каските са от полза и ако искате да правите видеоклипове със спортни камери (като GoPro), тъй като удобно могат да бъдат прикачени за тях.