5 безплатни хотелиерски услуги (част 1)

  • 5 безплатни хотелиерски услуги (част 1)
    5 безплатни хотелиерски услуги (част 1)

Всички знаем най-базовите безплатни услуги, които предлагат хотелите като паркиране, интернет и денонощна възможност за регистрация.

Има обаче и още няколко, за които може би не сте се сещали да попитате досега. Ето ги и тях:

1. Безплатен превоз до хотела

Преди да резервирате стая в хотел, вижте дали се предлага безплатен трансфер от летището или железопътната гара. Това ще ви спести грижи, пари, време и усилия, тъй като пътуването с куфари в обществен транспорт е меко казано некомфортно, а вземането на такси често излиза скъпо. Дори трансферът, който предлага хотела, да е платен, често се оказва доста по-изгоден от таксиметровите услуги.

2. Безплатен комплимент?

Ако имате специален повод за пътуването – юбилей, меден месец, годишнина от сватбата и т. н. много хотели правят комплимент на гостите си в подобни лични моменти – бутилка шампанско, кошница с плодове или отстъпка при използването на СПА процедури.

3. Ранно настаняване и късно освобождаване

Опитните пътешественици знаят, че при избор на място за настаняване, могат спокойно да преговарят за по-ранно настаняване или по-късно освобождаване на стаята. Ако пък хотелът чака много гости, попитайте далии можете да оставите куфарите си в специално предвидено помещение за багаж.

4. Легло за детето

Ако пътувате с малко дете, не пропускайте да кажете това при резервацията на хотела ви. Можете да поискате допълнително легло или люлка, а услугата ще ви бъде предоставена, ако хотелската ви стая е достатъчно просторна и има място за детското легло.

5. Вещи за спешни нужди

Поискайте от хотела всичко, което ви е необходимо и не ви достига – зарядно за телефон, ютия, тирбушон, хигиенни принадлежности, игла и конец, по-мека възглавница и т. н. Със сигурност тези услуги се предлагат безплатно.