5 европейски дестинации, които да посетите през пролетта (част 1)

  • 5 европейски дестинации, които да посетите през пролетта (част 1)
    5 европейски дестинации, които да посетите през пролетта (част 1)

Пролетта е прекрасно време за пътуванеи затова сме ви подготвили няколко прекрасни европейски дестинации. Дните стават по-дълги, температурите се затоплят и много дестинации все още са тихи в сравнение с летния ваканционен сезон. Европейската пролет през е от 20-и март до 21-ви юни. Чудите се къде да отидете? Ето най-добрите места в Европа, които да посетите тази пролет:

1. Амстердам 

Амстердам е един от „най-фотогеничните” градове за посещение в Европа и идеален за посещение през пролетта. Наемете си колело и изживейте града като местен, или се разходете и разгледайте с по-бавни темпове. Докато правите това, просто си позволете да се изгубите сред улиците и каналите, възхищавайки се на емблематична архитектураи прекрасните цветя. Едно прекрасно местенце, което е най-добре да видите през пролетта е Вонделпарк, а за още по-необикновено преживяване се отправете към Кукенхоф или някое друго лалетата извън града.

Средни температури от април-май: 8-12 градуса

2. Колмар

Колмар е един красив и „фотогеничен”, разположен в района на Елзас в Източна Франция. През пролетта там можете да се насладите на по-тихи улици, съчетани с красиви цветни лехи. Посетете го през април, за да се видите великденските и пролетни пазари в града, които включват щандове, предлагащи различни сирена, бира, вина и други местни продукти, както и развлечения, включително концерти на открито.

Средни температури от април-май: 10-15 градуса

3. Виена

Това е една магическа и романтична дестинация за посещение и затова е идеалното място за пролетно бягство. Ще изпитате началото на вътрешната тераса, където хората вечерят извън ресторантите, ще видите красиви цветни лехи, пълни с лалета, а също така е възможно да се насладите на походи по виенските хълмове, но при много по-ниски температури.

Средни температури от април-май: 9-15 градуса

4. Дубровник

Дубровник е красив град на брега на Адриатическо море и много популярна лятна дестинация, така че можете да избегнете тъплите, като го посетите през пролетта. През този сезон ще се насладите на по-тихи улици, по-празни ресторанти и ще можете да изследвате впечатляващите градски стени с по-малко хора наоколо. Както и да се отправите към някои от местните плажове и да се потопите за първи път в морето.

Средни температури от април-май: 14-18 градуса

5. Копенхаген

Копенхаген е място, където определено има какво да правите и да видите през пролетта. Докато сте в там, не забравяйте да опитате местния смореброд, разгледайте Нихавн, разходете се из Кастелет и вижте града от една от многото гледни точки. Също се поинтересувайте предварително кои са най-подходящите места за разглеждане на цветя и дървета.

Средни температури от април-май: 6-12 градуса