Когато чуем думата „сандвич“ в повечето пъти си представяме нещо бързо и вкусно, което се хапва на крак.
По света има безброй много рецепти за сандвичи, много от които интересни, разнообразни и вкусни. Въображението в приготвянето на любимата бърза храна може да се разпростре до неподозирани хоризонти и това си личи по традиционните сандвичи в националните кухни в различните краища на света.
Вижте първата партида, която сме ви подготвили – никак не са изпускане! Имайте предвид, че при добро желание и достатъчно вдъхновение, всеки от тях може да бъде приготвен и у дома.
1. Чaкареро
Чилийският сандвич Чакареро се приготвя от фино нарязано и изпечено на скара месо, към което се добавя домат, зелен боб и чушка. Сред местните той е познат още като „фермерския сандвич" и е много вкусен.
2. Бан ми
Ако стигнете до Виетнам, задължително трябва да опитате, традиционния за страната сандвич, Бан ми. Или защо не просто да си го приготвите у дома. За целта са нужни: багета, мариновано свинско, морковена туршия, краставица, люта чушка, медена майонеза и кориандър. Резултатът от тези наситени с вкус съставки определено ще ви се понрави.
3. Семита
Семита е сандвич, особено характерен за мексиканската кухня. Той се прави от сусамени питки, яйца, авокадо, сирене, лук, моцарела, месо по избор и, разбира се, лют сос.
4. Чорипан
Аржентинският Чорипан се приготвя със салам чоризо и е особено характерен за цяла Латинска Америка. По традиция той се поднася върху хрупкав хляб със сос, като към него може да се добави пържено яйце и картофки за гарнитура.
5. Дюнер кебап
И накрая, но не на последно място – особено познатият по нашите географски ширини, турски дюнер кебап, който е обичан от всички.
Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!