5 италиански острова, в които ще се влюбите

  • 5 италиански острова, в които ще се влюбите
    5 италиански острова, в които ще се влюбите

Италия – прекрасна през всеки сезон и изключително уютна през лятото.

Сигурни сме, че обичате Сицилия, Сардиния и Капри, но страната има повече от 350 морски острова! Направете това лято различно и интересно като се впуснете към непознато местенце. Изживейте средиземноморския уют без тълпите от вечно снимащи и блъскащи се туристи.

Запознайте се с 5 от най-очарователните малки италиански острова!  

1. Понца

Зашеметяващият вулканичен остров Понца  е само на час път с кола и ферибот от Рим. Той е любимо лятно бягство за римляните от векове. По чудо, островът остава извън туристическия радар. В него ще намерите стари села, очайрователно пристанище, както и прекрасна брегова линияобсипана с някои от най-красивите плажове на Италия.

5 италиански острова, в които ще се влюбите
Снимка: ietro & Silvia/Flickr

2. Салина

Чисти и красиви плажове, и опияняващи лозя – на остров Салина може да имате и двете. Това е един от най-добрите винени курорти в света, който ще задоволи най-изтънчения вкус. Тук можете да заспите в луксозно бунгало, скрито сред буйни лозя и да се събудите, за да се насладите на спиращите дъха гледки към Тиренско море.

5 италиански острова, в които ще се влюбите
Снимка: Mcx83/Flickr

3. Пaлестрина

Следващия път, когато сте във Венеция, прескочете тълпите и се насочите към Пaлестрина. Това е един от най-красивите, но и най-пренебрегвани външни острови на лагуната. Тук ще се порадвате на автентична селска атмосфера, уют и гостоприемство. Ще си почиване блажено на белите плажове. Ще разгледате малките рибарски селища, където ще опитате най-вкусно приготвените морски дарове. Не си тръгвайте оттук, преди да сте опитали фантастичната супа от миди!

5 италиански острова, в които ще се влюбите
Снимка: Franco Vannini/Flickr

4. Прочида

Постоянно засенчена от съседните острови Иския и Капри, Прочида е най-добре пазената тайна в залива на Неапол. Тук ще намерите прекрасни рибарски селища. Къщите на острова са в красиви пастелни нюанси. По бреговете му са разположени уютни кафенета и ресторанти. Освен това Прочида е само 2 кв. км., така че можете да стигнете навсякъде пеша.

5 италиански острова, в които ще се влюбите
Снимка: Rosino/Flickr


5. Сан Пиетро (Свети Петър)

"Островът на щастието" омагьосва с кристално синята си вода и гъста тропическа растителност. Това малко парче земя много напомня острова на Робинзон Крузо. По западното му крайбрежие ще откриете повече скали и буйна растителност. По южното крайбрежие ще можете да се насладите на девствени, бели плажове. 

5 италиански острова, в които ще се влюбите
Снимка: Brandon Atkinson/Flickr