5 изненадващи причини да посетиш Германия

  • 5 изненадващи причини да посетиш Германия
    5 изненадващи причини да посетиш Германия

Германия на първо четене е бира, вурстчета, Берлинската стена, Октоберфест и планината Шварцвалд, откъдето извира Дунав.

Има обаче много повече причини да се отправите на пътешествие из германските земи. Някои от тях са истинска приятна изненада, защото кой би предположил, че на върха на една германска планина всяка година се правят вещерски сборища, а домът на най-известния в света парфюм, чието име със сигурност знаете, е отворил врати като музей!

И още:

Последната нощ на април е Валпургиснахт или Нощта на вещиците.

40016

Вземете метлата си и бъдете на връх Брокен в планината Харц, за да отбележите празника. Ако не ви се катери чак дотам, най-добрата локация за вещерски събори е град Тале, също в планината Харц, където десетки хиляди се събират всяка година, за да носят вещерските си дрехи и да танцуват около огньове до ранни зори.

Домът на одеколона.

40017

Моцарт, принцеса Даяна и Бил Клинтън не могат да живеят без него. През 1708 г. в Кьолн Йохан Мария Фарина създава аромат, който в най-пълния смисъл на думата става безсмъртен. Този одеколон (eau de Cologne – вода от Кьолн) е създаден, за да напомня на родения в Италия Фарина за родината му. Днес различни аромати носят името одеколон, но в Кьолн се намира Къщата на Фарина с музея на ароматите и най-старата все още работеща парфюмерия в света. Повече тук.

Рибният пазар, който няма да искате да пропуснете.

40014

Всяка неделя сутрин в Хамбург от 1703 г. се провежда традиционен рибен пазар, който не е за изпускане. Мястото е Рибен пазар Сейнт Пол, но освен пресен улов, край брега на Елба се продават свежи плодове и зеленчуци, а атмосферата е повече от приповдигната. Абсолютни звезди на пазара са продавачите, които предлагат стоката си, крещейки с пълно гърло. Можете и да хапнете на място под звуците на джаз музиканти. Бъдете там в 6 часа за пълно потапяне в атмосферата и със сигурност преди 9:30 часа, когато продавачите започват да прибират щандовете си.

По пътя на часовника с кукувичка.

40015

Откакто започват да се произвеждат в края на 19-и век, часовниците с кукувичка в района на планината Шварцвалд не са се променили особено много. Двете най-големи колекции от тези произведения на изкуството можете да видите в прочутите „часовникови“ градчета Шонах и Триберг. Във Фуртванген пък има музей, посветен на часовника с кукувичка.

Винени турове.

18647

Райнгау, един от 13-те винени региона в Германия

Германия има 13 винени региона, в които можете да се насладите на прекрасни гледки към хълмове с лозя, величествени замъци, спокойни реки. Започнете от долината на река Мозел и долината на Рейн, за да откриете защо Германия е една от най-добрите винени дестинации в света.

+ бонус: Германската бира

4209

Ок, това не е изненада, но знаете ли, че тя се произвежда в 5000 разновидности в 1300 пивоварни из цялата страна. През 1516 г. е приет Законът за чистотата на бирата, според който за производството й е разрешено използването само на четири съставки – вода, ечемик, мая и хмел. Това е най-старият закон за храна, който е все още в сила. А що се отнася до бирата – най-важното ви решение от кой точно вид да започнете.

2015 г. беше обявена от Националния туристически борд за Година на традициите на Германия.