5 изумителни места в Русия за приключенци

  • 5 изумителни места в Русия за приключенци
    5 изумителни места в Русия за приключенци

От Червения площад в Москва, през Арбат, до музеите и романтичните канали в Санкт Петербург може да помислите, че вече сте видели най-доброто от Русия.

Но тази страна има да предложи още много на истинските изследователи. Тези, които се осмеляват да се отклонят от традиционния туристически маршрут и да изживеят спиращите дъха пейзажи на Русия.

Ето 5 от тях:

Езерото Байкал

Най-големият резервоар за прясна вода в света, а и най-дълбокият, е скрит в горите на Сибир. Местните обичат да наричат ​​езерото - "морето". Въпреки че температурите през зимата тук наистина са много ниски - около -20 °, това е най-подходящото време да посетите Байкал.

Водата в езерото е изключително богата на кислород, поради което ледът образува невероятни картини, които ще ви хипнотизират. Ако сте стигнали до тук, можете да посетите остров Олкхон и да се срещнете с истински шамани. След това можете да прекарате следобеда в някой от горещите извори в района, заобиколени от сняг и лед.

5 изумителни места в Русия за приключенци
Снимка: Kristina Makeeva

Сибир

Трудно е да се каже, че Сибир е само едно място, тъй като заема почти половината от територията на страната. Най-добрият начин да видите тази земя е чрез прочутата железопътна линия. Пътешествието започва от Москва и продължава около 9000 км през цялата страна. За да направите пътуването си по-удобно, може да си запазите място в прочутия влак "Златният орел". Той спира на най-интересните места в страната. Цялото пътуване ще продължи около 14 дни, затова се отпуснете и се наслаждавайте.

Ако искате да пътувате като местните, качете се на по-бързите влакове, които редовно тръгват от Москва и се движат през страната за по-малко от седмица. 

5 изумителни места в Русия за приключенци
Снимка: Andrey Snegirev/Flickr

Черно море

Почти всеки руснак има забавна детска история, която се е случила близо до Черно море. Когато международните пътувания не бяха толкова лесни и достъпни, цялата страна прекарва летата си именно на тази плажове.

И преди и сега най-популярното място си остава Сочи. Защо ли? Това е единственият град, където можете да прекарате половината от деня си на плажа, а другата - на ски в планината. Посетете го и вие!

5 изумителни места в Русия за приключенци
Снимка: Andrey/Flickr

Камчатка

Камчатка е суверенна земя. Пейзажът й е оформен от вулкани, планини, зелени долини, горещи извори и гейзери.  Първото нещо, което ще видите, когато пристигнете там, е впечатляващият вулкан Авахински.

Не пропускайте и Долината на гейзерите. Това място е едно от най-големите по рода си в света. Скрито е в планините, така че се подгответе за екскурзия с хеликоптер, за да го достигнете. Камчатка е вулканична земя, така че не забравяйте да посетите някои от киселинните езера, скрити във вулканичните кратери. 

5 изумителни места в Русия за приключенци
Снимка: Harald Deischinger/Flickr

Планината Алтай

Ако обичате планините, трябва да посетите Алтай. Този огромен район е истинска мечта за всеки изследовател, заради разнообразната си природа, изумрудени зелени езера, лечебни билки и чист въздух. Най-високата точка е връх Белуха. Той е разположен на равно разстояние от три океана, поради което някои местни жители го смятат за оста на света.

5 изумителни места в Русия за приключенци
Снимка: Pavel Kazachkov/Flickr