5 книги, които да прочетете тази зима

  • 5 книги, които да прочетете тази зима
    5 книги, които да прочетете тази зима

Зимата е перфектното време за чаша ароматен чай и хубава книжка. За размишления, книжни емоции и събиране на идеи за нови пътешествия.

Сред следващите пет заглавия ще откриете романтични истории, идеи за дестинации, истории на места и хора, както и поводи за размисъл върху собствения си живот. Можете да ги откриете в книжарници Сиела. Идеални са и за подарък.

"Сняг вали" - три зимни романтични истории

"Сняг вали“ е от онези сборници, които ще добавят зимен уют в деня ви. Буря навръх Бъдни вечер преобразява малък град в романтичен рай – такъв, какъвто сме свикнали да гледаме само във филмите. Или поне донякъде. Все пак не всяка студена и мокра разходка из средата на нищото завършва с целувка от очарователен непознат. И никой не би предположил, че експедиция през метър сняг в търсене на нещо топло за пиене би събудило чувства в двама стари приятели. Или че пътят обратно към истинската любов започва с безбожно рано ставане за работа.

"Пътят на срещата" – Хорхе Букай

"А какво точно изразяваме с думите "Обичам те"? Мисля, че казваме: Твоето щастие ме интересува." - Хорхе Букай

В „Пътят на срещата“ Букай ни повежда по път, който е едновременно страшен и прекрасен, опасен и примамлив – пътя на срещата с другия. Авторът разбива на пух и прах дълбоко вкоренени схващания за любовта и секса; изследва отношенията в семейството и акцентира върху връзката с другия. И така неусетно, докато ни разсмива и ни кара да размишляваме, Букай ни показва пътя на истинската среща.

"Кросфайър – книга 4: Обсебена от теб" - Силвия Дей

"Гидиън ме нарича "ангелчето", но той е чудото в моя живот. Моят прекрасен ранéн воин, решен да посече демоните ми, докато отказва да се изправи срещу своите собствени.“

Историята за отношенията на Ева и Гидиън, разказана от Силвия Дей бързо завладя милиони читатели и се превръща не само в популярната трилогия "Кросфайър", а в световен феномен. Книгите от вълнуващата трилогия проследяват бурната и емоционална връзка на 24-годишната Ева, служител в рекламна компания, с 28-годишния милионер Гидиън. "Обсебена от теб" е четвъртата книга, която проследява страстната и изпълнена с обрати любовна история.

"1000 страници България" - Румяна Николова и Николай Генов

Любопитни факти и неизвестни истории за места и хора, които може би познавате, и още безброй други, за чието съществуване не сте и подозирали. В книгата 1000 страници България“ на Румяна Николова и Николай Генов ще обходите страната надлъж и нашир – в днешните и отминалите й дни, а много от красотите и богатствата й ще видите във фотографии.

"50 места, които да посетите в България през 2015 г." с Peika.bg

Знаете ли каква година е 2015-а? Най-добрата година за пътуване в България! От сайта за (не)обикновени пътешественици Peika.bg ви отправят няколко предизвикателства за следващите 12 месеца:
- да (пре)откриете тръпката от пътуването в собствената си страна;
- да забележите интересното място на 20 км от вкъщи, което може би подминавате от години;
- да видите крепостите, музеите и църквите чрез легендите и човешките истории;

А за да ви вдъхновят, са подбрали 50 дестинации по всички краища на любимите 111 хиляди квадратни километра. Някои места може би познавате, други със сигурност ще успеят да ви изненадат. Повече от 180 страници, страхотни фотографии, полезни съвети и любопитни факти - “50 места, които да посетите в България през 2015 г.“ е перфектният подарък!