5 необичайни музея от цял свят

  • 5 необичайни музея от цял свят
    5 необичайни музея от цял свят

Всеки туристи се старае да се потопи в атмосферата на града, в който отива по възможно най-оптималния начин. Затова една от задължителните стъпки е да отидете в музей.

Затова в следващите редове сме ви подготвили някои от най-необичайните в световен мащаб. Ето ги и тях:

1. Музеят на паразитите в Токио 

Един от най-странните музеи се намира в Токио. Това е Музрят на паразитите, който е наистина екстравагантно място и се е превърнало в атракция, която привлича посетителите със своята уникалност. Неговата ексцентричност се крие във факта, че е изцяло посветен на връзката между паразитите и техните приемници. Колекцията на музея достига главозамайващата цифра от 45 000 различни вида паразити от цял свят, като сред тях посетителите могат да видят най-дългата тения в света, достигаща 8,8 м. 

2. Музеят на пениса в Рейкявик 

Няма спор, че странни музеи съществуват, но мислили ли сте някога, че при посещението си на един град можете да се натъкнете на музей, посветен на мъжкия полов орган? Е, Музеят на пениса съществува и се намира в столицата на Исландия Рейкявик. L’Icelandic Phallological Museum е създаден през 1997 г. от един пенсиониращ се професор по история, чието екстравагантно хоби още от ранна младежка възраст е било колекционирането на животински полови органи и там можете да намерите наистина голямо разнообразие. Посетителите могат да видят част от мъжкото достойнство на кит, дълго едва 1,7 м (като най-много дължината му може да достигне до 8 м) и тежащо 70 кг. Сред експонатите е и най-малкият по размер пенис, принадлежащ на скакалеца. Неговата дължина достига скромните 2 мм и не може да бъде видяно с невъоражено око. През последните години музеят набира все по-голяма популярност сред туристите и над 11 000 бива посещаван от над 11 000 души годишно. 

3. Музеят на средновековните инструменти за мъчения в Прага

В центъра на столицата на Чехия Прага се намира Музеят на средновековните инструменти за мъчения. Експозицията разполага с 60 уреда и машини за изтезания, като към всеки един от експонатите има и прикрепено указание за неговото използване. Посещението на този музей е интересно, но същевременно е и смущаващо, което го превръща и в място, неподходящо както за деца, така и за хора със слаба психика. 

4. Музеят на тоалетната в Киев

Украинската столица Киев е едно наистина любопитно място, където можете да видите дори... Музей на тоалетната. Там ви очаква любопитно представяне на историята на тоалетната, както и най-голямата частна колекция от тоалетни в света. Мястото е необичайно и с любопитна история, така че е подходящо за хората, обичащи нетипичните туристически дестинации. 

5. Музеят на вещиците в Корнуол

Нека се потопим в света на мистичното и магичното в  Музея на вещиците, който се намира в Корнуол, Англия. Той разполага с най-голям брой експонати от света на вещерството и магическите обреди. В експозицията му влизат повече от 3000 вещерски книги, множество вуду кукли, както и билки, необходими за приготвянето на магически отвари.