5 плажа на остров Миконос, които не са за изпускане

  • 5 плажа на остров Миконос, които не са за изпускане
    5 плажа на остров Миконос, които не са за изпускане

Остров Миконос е една от най-популярната дестинации за лятна почивка в Гърция.

Със своите варосани сгради, пясъчни плажове, кристално сини води и 300 слънчеви дни годишно, не е изненада, че този купонджийски остров е едно от най-посещаваните места в Егейско море. Освен плажовете обаче по виещите се улици на Миконос ви очакват малки магазини, художествени галерии, както и стилни барове, и ресторанти. С други думи – има по нещо за всеки.

1. Супер парадайс бийч

Ако търсите тишина и спокойствие със семейството, това определено не е вашето място. Силната музика и парти обстановка под открито небе там са денонощни, така че – предупредени сте.

2. Панормос бийч

Ето това вече е далеч по-тих плаж – там няма да намерите хиляди купонясващи туристи. Именно затова ще можете спокойно да се насладите на белия пясък, синята вода и крайбрежните таверни.

5 плажа на остров Миконос, които не са за изпускане


3. Елия бийч

Това е най-дългият плаж на Миконос. Той е по-малко населен и по-спокоен от останалите. Освен финия пясък и кристалната вода на него можете да практикувате различни водни спортове. Там има прекрасни ресторанти, барове и хотели, пръснати по брега.

4. Платис Гиалос бийч

Това е един прекрасен плаж разположен в живописен залив с формата на полумесец. Той е едно от по-спокойните места на острова, където можете да се насладите на почивка и водни спортове.

5 плажа на остров Миконос, които не са за изпускане


5. Парадайс бийч

Ако за вас морето е един безспирен купон, то това е мястото, което търсите. Този плаж една от най-популярните парти дестинации в Гърция и помещава най-големият нощен клуб на острова. Там ще може да слушате силна музика 24/7, както и да се насладите на събития със световноизвестни диджеи.