5 причини да пътувате без багаж

  • 5 причини да пътувате без багаж
    5 причини да пътувате без багаж

Лятна нощ е, вятърът тихо шумоли в листата на дърветата, звездите греят ярко и нашепват за омагьосващи красоти в далечни страни... Посред разговора с приятели, изведнъж изскача идеята за спонтанно пътешествие. Решено е – веднага тръгвате нанякъде! За ден, две седмици или три месеца, без значение.

Всички са развълнувани и започват трескави приготовления, но едно малко, неканено в съзнанието ви гласче започва да се обажда: "Не е разумно! А дрехи? Лекарства?... Ще се загубите без карта! Десерт за из път? А снимката на баба, която винаги носиш в левия си джоб за късмет?..." Не че и ние не сме били саботирани от подобни аргументи, но все пак има и няколко причини да запушите устата на това гласче и да тръгнете на път без багаж: 

1. Много по-удобно е! Няма да се налага да се превръщате в Атлас, превел гръб под тежестта на раницата си, и спокойно ще се наслаждавате на дълги разходки по какви ли не забележителности.

2. Приключенецът във вас ще е безкрайно доволен от новото изживяване. В крайна сметка, колко пъти се е случвало да пътувате без багаж? 

3. Няма да има нищо, за което да се безпокоите - няма какво да загубите, забравите или да ви откраднат.

4. Факторът сувенири. Можете да купите по нещо за всеки приятел и още повече -  има къде да го сложите. Представете си само колко ще ви обичат след това. 

5. Повече контакти с местните. Няма как да не ви се наложи да си набавите две-три неща от първа необходимост. Има ли някой, който да знае по-добре от местните хора къде да търсите? Само не започвайте разговора с: "Извинявайте, бихте ли ми заели един чифт долни гащи? Ще ви ги върна по пътя наобратно, обещавам!" 

Изобщо, пътуването без багаж е страхотно приключение. Не само ще разберете от кои неща наистина имате нужда на път, но и представете си какви истории ще разказвате след това!