5 съвета как наистина да пътуваш с по-малко багаж

  • 5 съвета как наистина да пътуваш с по-малко багаж
    5 съвета как наистина да пътуваш с по-малко багаж

Пътуването с малко багаж е освобождаващо чувство, което ще разбереш истински чак, когато успееш да покриеш едномесечно пътуване в чужбина със 7-килограмова раница.

Седем килограма. Толкова е ограничението на някои самолетни компании, които превозват пътниците си до екзотични дестинации (Южна Америка, Азия... подробностите си ги мечтай сам). Имаш ли от онези досадни приятели, дето си събират живота в пакет 55х35х20 см, 6,5 кг? Всички ги имаме. И си мислим, че никога не бихме могли да бъдем като тях.

Ако искаш да се избавиш от страховете „изгубен багаж“, „едва-влачен-тежък багаж“ и „как-можах-да-забравя-това-при-толкова-багаж“, ето няколко съвета, които ще те направят истинска нинджа.

1. Купи си малка раница/куфар

Независимо дали пътуваш с раница, с пътна чанта или с куфар, избери най-малкия вариант, който авиолините позволяват да се пренася на борда като ръчен багаж. Използвай го не само за пътуване със самолет. След като имаш ограничено пространство, ще бъдеш принуден да се събереш в него. Психологически трик. Действа.

2. Вземи си бързосъхнещи дрехи, които не се гладят. Така ще можеш да ги изпереш вечерта, а на сутринта да са сухи и готови за нови приключения. Това рязко сваля общата бройка на дрехи, които взимаш.

3.Вземи си тънко одеялце и вариант за хладно време. Одеялцето ще ти е от полза освен при рязко затудяване, и при дълго пътуване в чудовищно климатизирани автобуси (в Бразилия, например), при течение на летището и т.н. Тънко яке за евентуален студ. Няма нужда от дебело яке – при нужда, сложи няколко слоя дрехи един върху друг.

4.Няма нужда да се презастраховаш за всичко. Ако не си канен на сватба, не си взимай официален тоалет за всеки случай. Ако не планираш преход в планина, не си носи спортни обувки и т.н. Всички „Ако...“ тежат в куфара на човека с чекиран багаж.

5. Ако пътуваш със самолет, приеми, че няма да носиш течности, ножове и други забранени на борда предмети (които по принцип слагаш в чекирания багаж). Единственият ти шанс е да закупиш тези иначе забранени предмети от безмитния магазин преди последния си полет на връщане. Иначе рискуваш да бъдат безжалостно метнати в боклука. С други думи – спокойно, ще можеш да донесеш по някоя бутилка вино за подарък на връщане.