5-те неща, по които можем да познаем един турист

  • 5-те неща, по които можем да познаем един турист
    5-те неща, по които можем да познаем един турист

Сигурно и вие сте забелязали, че на туристите изключително много им личи, че са... туристи. Докато пътувате обаче можете и да се слеете с местното население и да видите мястото рез техните очи – доколкото е възможно, разбира се. Освен това дории да ви се струва ненужно, понякога е важно да се впишеш сред местните и да не изглеждаш сякаш на челото ви пише „турист”.

Ето кои и 6-те неща, по които можем да познаем туристът:

1. Голяма раница 

В повечето градове по света няма нужда да носиш всичките си вещи със себе си. Вземете си малка раница или чанта за това, което наистина би могло да ти потрябва и най-ценното, разбира се, и оставете всички други неща в стаята си. Също така имайте предвид, че нищо друго не крещи по-силно „аз съм турист” от раница (или чанта), носена отпред. 

2. Дрехите

Туристите не винаги предвиждат факта, че за определени места са необходими специални дрехи за посещение, например къси панталони и горнища без ръкави не са разрешени в много от храмовете и т. н. Затова най-добре се запасете с удобни и подходящи за дестинацията дрехи

3. Заснемане на всичко

Особено в средата на голяма тълпа. За да запомниш гледката от Айфеловата кула, не е нужно да я заснемаш сто пъти поред сред стотици туристи от различни ъгли. Достатъчно е да я гледаш и да запечаташ всеки детайл в създанието си.

4. Хартиена карта и лов за забележителности 

Ако стоите насред улицата и разглеждате карта, то определено си личи, че сте гост в съответното населено място. Има един тип туристи, които се втурват да видят възможно най-много за ден. Това обаче няма да ви донесе особено удоволствие, тъй като не всички обичат да трамбоват на високи обороти и да препускат из всевъзможни забележителности без да могат да си поемат дъх.

5. Известните места за хранене

Ако пред дадено завердение има дълга опашка, това определено не означава, че е най-доброто място в града. Най-вероятно е споменато в някой пътеводител или е просто известно място – уверяваме ви, че няма да е нищо особено. Със сигурност ще ви бъде по-вкусно, по-евтино, по-спокойно и по-приятно в някой не толкова забележим ресторант в съседство. Най-добре се допитайте до някой местен.