6 интересни факта за Италия (част 1)

  • 6 интересни факта за Италия (част 1)
    6 интересни факта за Италия (част 1)

Италия е любима дестинация на всички пътешественици.

Тя съдържа в себе си необходимите компоненти за пътешествия от всякакъв характер – прекрасна храна, богата култура и история, приятна и разнообразна атмосфера. Страната предлага различна визия за себе си във всеки един от нейните региони. Можете да бъдете сигурни, че там има за всекиго по нещо.

Затова и решихме да подберем за вас някои интересни факти за това приятно местенце. Ето ги и тях:

1. Италия се състои от 20 и то много различни един от друг региона – всеки един от тях обаче има своите характерни особености и посещавайки само един, няма да добиете пълната представа за страната.

2. Във всички 20 региона се говори на различен диалект, който понякога може да бъде трудно разбираем за италианци от друга част на страната. Освен това всяка част на Италия има своя специфична кухня.

3. В Италия има минимален брой изоставени деца и улични животни.   

4. В италианските семейства често царува матриархат.

5. Не се учудвайте, че ако в някое заведение си поръчате кафе на английски и получите двойна сметка – на някои места цените за местни и туристи са доста различни.

6. Имайте предвид, че в Италия кранчето с гореща вода се обозначава с буквата "С", тъй като италианската дума за „горещо” е "caldo". Не го бъркайте с английската дума за студено "cold".