6 съвета за дамите за по-комфортно пътуване (част 1)

  • 6 съвета за дамите за по-комфортно пътуване (част 1)
    6 съвета за дамите за по-комфортно пътуване (част 1)

Колкото и комфортно да е едно пътуване, на финала много често изглеждаме посърнали и загубили блясък. За утеха на по-суетните от вас обаче и този проблем има своето решение.

Без значение по какъв повод и с какво превозно средство пътувате, преживяването със сигурност се отразява изтощително на организма и, разбира се, на външния ви вид.  

Затова ви подбрахме няколко съвета как да останете свежи по време на път, дори и при най-изтощителните преходи. 

1. Облеклото

Съветваме ви да изберете наистина удобно или дори спортно облекло за пътуване, особено ако то ще трае повече часове. Да си осигурите комфорт и свобода на действията е от съществена важност, за да не ви изморят допълнително  неудобните дрехи.

2. Обувките

Най-добрее да изберете такива обувки за път, които са лесни за обуване и събуване. В никакъв случай да не са чисто нови, тъй като много често неразтъпканите обувки причиняват неудобство и може да започнете да накуцвате преди дори да сте стигнали крайната цел на пътуването. 

3. Гримът

За някои от дамите гримът буквално е като втора кожа, чиято цел е да прикрива „несъвършенстваИмайте предвид обаче, че ако преди дълъг път се гримирате по обичайния начин, рискувате, когато пристигнете, да сте заприличали на гротесков образАко не желаете да излизате без грим, ви съветваме да носите възможно най-лек такъв или да се гримирате непосредствено преди пристигането.

4. Косата

Знаем, че прическата е неделима част от външния вид, както и че при един дълъг път косата също го отнася – сплесква се и губи форма и блясък. Най-добре я приберете на плитка, кок или опашка на тила, за да не се цапа и заплита от вятъра, дрехите или пък колана в автомобила.

5. Кожата

Ограничената циркулация на въздуха в превозното средство доста изсушава кожата. Затова ви препоръчваме вечерта преди заминаване да нанесете интензивно хидратиращ продукт. Можете да си служите от него и докато пътувате. Не забравяйте да се хидратирате и отвътре - пийте достатъчно вода!

6. Лицето

Много често умората от дългия път прави кожата на лицето да изглежда белезникава и дори жълтеникава, което и придава нездрав видЗатова ви препоръчваме от време навреме да потупвате леко с върха на пръстите си лицето, за да раздвижите кръвообръщението. 

Бон воаяж, мили дами!