6 страни, в които местните са груби към туристите

  • 6 страни, в които местните са груби към туристите
    6 страни, в които местните са груби към туристите

Случвало ли ви се е да пътувате до дестинация, където местните масово са зле настроени към чужденците? Е, има пряка връзка между наплива на туристи и негативното отношение на местните към прииждащите тълпи. В това се корени и причината за най-посещаваните страни да има най-много лоши отзиви.

Има и културни различия, чието неразбиране може да вкисне настроението по време на пътешествието ви и да остави неприятен спомен у вас. В следващите редове ще видите кои са най-негостоприемните страни според мнението на туристи. Ето кои са те:

1. Франция

Повечето проучвания сочат, че най-груби към туристите са хората във Франция. Освен че не желаят на говорят на език, различен от техния, французите искрено вярват, че целият свят трябва да владее френски. Масово туристите се оплакват, че сервитьори и продавачи са груби и високомерни, като това най-често се случва Париж.

2. Русия

Това е страна, в която владеенето на чужди езици не е често срещано явление. Там често смущението на местните от езиковата бариера може да се приеме като недружелюбност и нежелание да се отзоват, a троснатите служители в магазини и туристически обекти са често срещано явлние. Ако пътувате в Русия, добре е да имате предвид, че местните като цяло не са особено усмихнати.

3. Китай

В Китай ви очаква голяма бутааница, както и втренчени погледи от страна на местните, затова по-добре се подгответе психически. Там личното пространство на хората не е в изобилие, а респектът към него в общи линии  не съществува.

4. Великобритания

В Обединеното кралство можете да срещнете най-вече надменно поведение. Същевременно странното е, че метните могат да се държат толкова студено и дистанцирано, но като цяло могат да бъдат и изключително мили и любезни.

5. Германия

Въпреки че се водят за добре възпитани, германците не винаги са особено любезни, особено и ако вие самите не спазвате правилата им. Имайте предвид, че те могат да бъдат прекалено резки.

6. Аржентина

Родината на чувственото танго събира доста негативни мнения сред пътуващите, които често биват определяни от пътешествениците като арогантни и груби.