Как да планирате пътуване в 5 прости стъпки?

  • Как да планирате пътуване в 5 прости стъпки?
    Как да планирате пътуване в 5 прости стъпки?

Това е приключение, за което винаги сте мечтали, но не сте успели да планирате и искате всичко да е наред. Ето някои полезни насоки за това как да планирате пътуване, като рационализирате всичко до съвършена хармония и чисто блаженство.

Ваканциите често започват като прекрасна идея и в крайна сметка се превръщат в кошмар за организиране. Често се пренебрегват важни стъпки, много странични мисли и работа пречат на перфектното организиране и правене на планове за почивка. Липсата на ноу-хау как да планирате пътуване често се отразява по време на „невидими препятствия“ на почивка.

С малко подготовка и усилия за поддържане на персонализиран организатор на пътувания, пътниците могат да преодолеят 90% от трудностите си, с които могат да се сблъскат по време на пътуване. Ето някои полезни съвети за планиране на пътуване, които ще ви подготвят за пословичния дъждовен ден.

1. Изберете вашата дестинация

Как да планирате пътуване в 5 прости стъпки?
Снимка: pixabay

Всичко вероятно произтича или от някои зашеметяващи снимки, разпространени в социалните мрежи, от живописната обстановка на филм, или от неотразима история за последното пътуване на приятел в чужбина. Туристическите планове по-често се задействат от външни фактори.

Неща, които трябва да имате предвид, преди да изберете дестинация

  • Няма какво да се каже, когато умът на пътешественика иска да посети плажовете, планините или гора. Изборът на правилната дестинация според сезона е ключов фактор за разбирането как да планирате успешно пътуване.
  • Вижте най-доброто време за посещение на всички дестинации. Обикновено идеалният сезон за посещение на плажове и планини е напълно различен.
  • Помислете за фактора на разходите, докато избирате дестинация. Някои места са по-приятни в луксозния бюджет от други. Отиването до луксозна дестинация извън сезона може да доведе до някои добри отстъпки за хотели и полети.
  • Безопасността на пътниците е основна грижа, която хората трябва да решат, преди да започнат пътуването си (особено самостоятелно пътуващите жени).
  • Достъпността или липсата на такава също е фактор, който може да повлияе на решението за посещение на дестинация или не. Като цяло популярните дестинации имат много ежедневни полети, влакове и добра магистрална инфраструктура в подкрепа на туристическия поток.

2. Определете продължителността на вашето пътуване

Как да планирате пътуване в 5 прости стъпки?
Снимка: pixabay

Има тънка граница между това да се отегчиш и да се насладиш на всеки момент на дадена дестинация. Никоя дестинация обаче няма предварително определена идеална продължителност. Често зависи от туристическите планове и целта на посещението на пътуващите. Някои пътуващи обичат да виждат нови градове всеки ден, докато някои предпочитат да стоят на едно място, като стават свидетели и се наслаждават на фините нюанси на местата, които посещават.

Неща, които трябва да имате предвид, преди да решите продължителността на пътуването

  • Ключов аспект на добрия организатор на пътувания е правилно да се прецени броят на дните, необходими за посещение на дестинация. 
  • Пътуванията, където дестинацията е в рамките на 8 часа, могат да се правят и през уикенда, при условие че нощното време се използва за пътуване.
  • Пътуване с много градски дестинации ще се нуждае от повече време за разглеждане на забележителности и следователно по-голяма продължителност на пътуването. Докато пътуването до тропически плажен град няма да включва много разглеждане на забележителности и следователно продължителността може да бъде по-кратка.
  • Препоръчително е да запазите празен ден в плановете за пътуване, които надвишават 7 дни. Това дава буфер за неща като закъснения на полети/влакове, задръствания, закъснения или промяна, за да удължите престоя си на определена дестинация.

3. Резервирайте полети, билети за влак или автобус и настаняване

Как да планирате пътуване в 5 прости стъпки?
Снимка: pixabay

След като идеята приключи, резервирането на билети за вашия полет, влак или автобусен трансфер предварително е важна стъпка в научаването как да планирате пътуването си до съвършенство. Тъй като билетите за самолет и влак зависят от наличността и цените се покачват с времето, извършването на резервациите няколко месеца предварително ще ви помогне да избегнете допълнителни разходи по първоначалния си бюджет.

Неща, които трябва да имате предвид, когато резервирате трансфери и настаняване

  • Резервирайте по-евтините билети за самолет или влак, които не се възстановяват, само ако сте абсолютно сигурни в плановете си за ваканция. В противен случай е препоръчително да резервирате билети с възстановяване, ако резервирате предварително.
  • Цените на полетите се колебаят много, следете цените на полетите с помощта на Google Flights Tracker.
  • Очаквайте скок в цените на полетите и настаняването, ако резервирате билети за ваканция, която се пада през пиковия сезон на тази конкретна дестинация.
  • Използвайте кредитни карти, които дават километри на често пътуващи и точки, изразходвани за резервиране на полети и хотели, за да спечелите страхотни награди и връщане на пари в брой.

4. Планирайте ежедневните дейности

Как да планирате пътуване в 5 прости стъпки?
Снимка: pixabay

Винаги звучи завладяващо и приключенско, когато плановете за пътуване се правят във внезапен импулс и усещане. Недостатъкът на такива пътувания обаче е, че може да има много дни, в които графикът може да се обърка, тъй като всичко се случва в последната минута.

Неща, които трябва да имате предвид, когато планирате ежедневни дейности

  • В зависимост от бюджета и времето на разположение, получаването на приблизителна представа какви дейности трябва да се извършват в кой ден е жизненоважна съставка за разбирането как да планирате перфектно пътуването.
  • Трансферите между дестинациите е добре да бъдат през нощта. Това ще осигури достатъчно време за разглеждане на забележителности и дейности, тъй като повечето от тях са възможни само през деня.
  • В повечето случаи е по-добре да резервирате дейности като водни спортове, приключенски спортове, разходки с лодка и сафари на самата дестинация, за да получите по-добра цена и възможност за преговори.
  • В организацията на пътуване запазете само една или две дейности на ден, ако целта на пътуването е да се отпуснете и да се успокоите по време на ваканцията.
  • На някои места популярните туристически дейности като ски, гребане, гмуркане и т.н. са затворени по време на извън сезона. Проверете наличността на дейности, преди да отидете до местоназначението.

5. Опаковайте старателно и направете всички необходими корекции

Как да планирате пътуване в 5 прости стъпки?
Снимка: pixabay

След като резервациите са направени, винаги е препоръчително да опаковате нещата си, като имате предвид дестинацията и влиянието на външни фактори върху нея. Непредсказуемостта на времето, социално-политически сценарии или празничен сезон може да повлияе неблагоприятно на плановете за пътуване. За да се избегне промяна на туристическите планове поради тези сценарии, пътниците трябва да направят малко проучване, преди да започнат почивката си.

Неща, които трябва да имате предвид, докато се събирате за ваканция

  • Допълнителна риза, пуловер, чифт дънки или джъмпер винаги могат да се окажат удобни по време на пътувания, където се очаква времето да е студено или дъждовно.
  • Неща като слънцезащитен крем, лосион или средство против комари звучат като ненужни предмети, но са много жизненоважни за предотвратяване на всякакви кожни заболявания
  • Като част от културната чувствителност и отговорния туризъм, пътниците трябва да проучат дестинацията, която посещават. Препоръчително е да прочетете за правилата и забраните, за да избегнете конфликт или неуважение към местните хора на посещаваното място.

Ваканциите са преживявания, които променят хората за добро. С по -добро разбиране за това как да планират пътуване, пътниците могат да се насладят на престоя си без никаква злоба или злощастно събитие. Резервирайте туристически пакет до вашата мечтана дестинация с TravelTriangle и се насладете на отговорен, внимателен и внимателен начин на пътуване.