6 странни обичая от цял свят

  • 6 странни обичая от цял свят
    6 странни обичая от цял свят

Светът е шарен и разнообразен, а някои от традициите в различните страни могат да ви оставят без думи.

Затова подбрахме за вас някои от най-странните обичаи в света. Вижте кои са те:

1. Връзване на краката в Китай

В продължение на почти хилядолетие момичетата в Китай на възраст между 3 и 14 години ставали жертва на болезнена традиция, при която краката им били бинтовани много стегнато, за да не пораснат прекалено много, а да останат малки и елегантни.

2. Фестивалът на маймуните в Тайланд

Фестивалът на маймуните се провежда ежегодно в Тайланд – хората от провинция Лопбури устройват истинско пиршество за живеещите там маймуни с 3000 кг плодове и зеленчуци.

6 странни обичая от цял свят

3. Рязане на пръсти в Индонезия

В Индонезия хората режат част от своя пръст, когато член от семейството умре. Счита се, че по този начин се умилостивяват духовете на загиналите. За щастие, този обичай вече почти не се практикува.

4. Борба между камили в Турция

Борбата между камили е популярно събитие в Турция, по време на което зрителите гледат борба между две специално отгледани за целта мъжки камили.

6 странни обичая от цял свят

5. Забрана за използване на банята в Борнео

Един наистина странен обичай в Северно Борнео е, че три дни след сватбата на младоженците им е забранено да ходят до тоалетната или да се къпят. Смята се, че това ще им донесе дълъг, щастлив и плодороден брак.

6. Каганери в Испания

Каталунците имат една доста забавна коледна традиция. Сред декорацията, изобразяваща раждането на Исус, те крият малки статуйки на хора, ходещи по нужда, които роднините и приятелите им трябва да намерят.

6 странни обичая от цял свят

***